Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Natpis Hollywood ide u obnovu povodom 100. rođendana

Preuzmite sliku

Nakon temeljitog čišćenja pod pritiskom, slova visine 14 metara bit će ponovo obojena za šta se predviđa oko 1500 litara zaštitnog premaza i bijele boje

Poput filmskih zvijezda koje se povremeno podvrgavaju estetskim operacijama tako i slavni natpis ‘Hollywood’ u ponedjeljak odlazi na pomlađivanje.

Podignut 1923. godine slavni natpis postavljen na brdima Hollywood Hills iznad Los Angelesa, prijestolnice filmskih studija, bit će uljepšan kako bi se pripremio za proslavu svog 100. rođendana.

Radovi će početi u ponedjeljak i potrajati osam sedmica, objavio je Hollywood Sign Trust, zaklada zadužena za zaštitu tog mjesta.

Nakon temeljitog čišćenja pod pritiskom, slova visine 14 metara bit će ponovo obojena za šta se predviđa oko 1500 litara zaštitnog premaza i bijele boje.

– Ovaj pano je ponos Los Angelesa i nestrpljivo čekamo da bude obnovljen kako bi opet zasjao u punom sjaju na radost obožavatelja iz cijelog svijeta za proslavu stogodišnjice – rekao je Jeff Zarrinnam, predsjednik Hollywood Sign Trusta. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje