Utorak, 21. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nakon zahtjevne operacije bubrega u Tuzli, popularni ‘Baho’ osjeća se puno bolje

Dva dana nakon izuzetno zahtjevne operacije bubrega, koju mu je na tuzlanskoj Klinici za srce obavio poznati urolog dr. Mustafa Bazardžanović, u bolesničkoj sobi novinar Avaza posjetio je Sabahudina Topalbećirevića, poznatog bh. sportskog novinara i TV komentatora.

Kako piše Avaz, Baho je bio izuzetno raspoložen, što zbog ishoda operacije i pažnje doktora i medicinskog osoblja, tako i zbog interesovanja i pažnje mnogobrojnih prijatelja, kolega novinara, sportskih radnika iz cijele BiH i regiona.

Zovu prijatelji

– Upravo me zvao Husref Musemić, prije njega Senad Hadžifejzović. Telefon samo zvoni i svako pita treba li mi nešto. Hvala im. Dobro sam, hvala Bogu i doktorima. Napokon sam bez bolova, koje ne bih poželio ni najvećem neprijatelju. Ustajem, hodam, razgovaram s „kolegama“ iz drugih bolesničkih soba – kaže raspoloženi Topalbećirević i nema dovoljno riječi da nahvali doktore i medicinsko osoblje, koje o svakom pacijentu brine.

Dugo godina je, kaže, imao problema s kamenom u bubregu, ali su to ljekari u Sarajevu držali pod kontrolom. Jedan od težih napada dogodio se na dan kada je trebao prenositi utakmicu pretkola Lige prvaka.

 • Domaći stručnjaci

  – Bol se javila ujutro, ali je to u Sarajevu sanirano injekcijama. Uvečer, tokom prijenosa utakmice, bol se ponovo vratila. Bilo je strašno. Nisam mogao izdržati i na kraju prvog poluvremena zamijenio me kolega, a ja sam prevezen na Koševo. Operacija je bila neizbježna. Preporučeno mi je da idem u Tuzlu kod dr. Mustafe Bazardžanovića, jednog od najpoznatijih urologa u regionu. Čini mi se da sam se ponovo rodio. Doktor mi je u šali rekao da mi je iz bubrega izvadio „čvrsti granit“- kaže.

  Zadivljen pažnjom i profesionalizmom ljekara i osoblja klinike na kojoj je operisan, Topalbećirević ističe da upravo ovako zamišlja bosansko zdravstvo.

   Žao mi je reprezentacije!

  – Džaba što sam operisan, moje misli su i dalje na sportskim terenima. Žao mi je fudbalske reprezentacije. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, ali očigledno da nešto ne štima. Prije nismo gubili od Armenije, Finske i sličnih reprezentacija. Mislim da se Prosinečki malo zaletio s izjavom o ostavci. Razumijem, vruć je bio. Ja i njemu i igračima želim sve najbolje – kaže Topalbećirević. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje