Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon više od 18 godina glume, i 19 sezona, Mark Harmon napušta najpopularniju ulogu u NCIS-u

Preuzmite sliku

Navy CIS, serija o državnoj agenciji koja se bavi istragama zločina protiv članova Američke ratne mornarice, prikazuje se od 2003. godine. Već u prvoj epizodi, omiljena uloga svih gledalaca postao je upravo Gibbs…

Omiljenog bivšeg američkog marinca i snajperista, Leroya Jethra Gibbsa, Mark Harmon (70) glumio je još od 2003. godine, prenosi 24sata.hr.

U ulozi Gibbsa obožavatelji su ga gledali čak 19 sezona serije u gotovo svakoj epizodi, no to više neće biti slučaj.

U epizodi ‘Great Wide Open’ koja je izašla u ponedjeljak službeno je potvrđeno kako glumac napušta svoju najpoznatiju ulogu.

  • Naime, u toj epizodi Leon Vance vratio je Gibbsu poziciju u NCIS-u koju je Gibbs odbio i rekao da napušta agenciju i ostaje u Aljasci gdje se nalazio proteklih nekoliko epizoda.

    Ovo je zabrinulo mnoge obožavatelje serije, a NCIS-ov producent Steve Binder službeno je rekao kako Harmon napušta svoju najpoznatiju ulogu, no dodao je kako će glumac ostati jedan od producenata.

  • – Kao producent i moj dobar prijatelj, Mark nastavlja biti ključan dio ove serije. Kada je riječ o Gibbsovoj budućnosti, kako mnogi dugogodišnji obožavatelji serije već znaju, nikada nemojte potpuno isključiti šansu da će te opet vidjeti Leroya Jethra Gibbsa – rekao je Binder.

    I ranije se šuškalo o tome da se Harmon neće vratiti niti u 19. sezoni, no navodno se vratio jer je znao da CBS neće nastaviti seriju bez njega u ulozi Gibbsa, pišu strani mediji.

  • Navy CIS ili NCIS serija je o državnoj agenciji koja se bavi istragama zločina protiv članova Američke ratne mornarice i američkih marinaca. Televizijska serija prikazuje se od 2003. godine, a od tada je bila nominovana za prestižnu nagradu Emmy i okrunjena s dvjema prestižnim nagradama u kategorijama najbolje serije i najbolje muzike.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje