Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon smrti pjevača: Gasi se grupa Parni valjak?

Preuzmite sliku

Husein Hasanefendić Hus govorio je za hrvatske medije o budućnosti Parnog valjka nakon smrti Akija Rahimovskog.

Pjevač kultnog sastava Aki Rahimovski iznenada je preminuo prije dvije nedjelje. Od tada se nagađa šta će biti sa „Parnim valjkom“ i da li postoji šansa da kao bend nastave sa nastupima.

Parni valjak nestaje?

Hus je o tome govorio za hrvatski „Top radio“.

“Radije prestati, nestati, da bend ne postoji nego da se uruši iz nekog očajničkog pokušaja, to nam ne treba. Ostatak benda je još uvijek u godinama da mogu da rade i druge stvari, mislim da će svi vrlo brzo biti obasuti ponudama. Ja ne moram da radim, meni je dovoljno ovo što sam napravio, a znam da ću pisati pjesme”, rekao je gitarista i osnivač “Parnog valjka”.

“Bolje se časno povući nego rasprodati ono što si radio godinama, ali želja postoji unutar benda da se velike stvari rade i dalje, a sad šta će biti – ne znam zapravo”, dodao je.

Počasni koncert za Akija Rahimovskog

Za sada je poznato da će bend odati počast svom prerano preminulom prijatelju i kolegi koncertom u Areni Zagreb koji će se održati 26. marta.

“Ne znam šta nas čeka na tom koncertu. Znam njegova razmišljanja i bend ga poznaje bolje nego iko, Aki bi feštao. On je čitav život feštao. To je isto nešto što mi prolazi kroz glavu, je li moglo drugačije. Mi smo njega pokušali da disciplinujemo, držimo pod kontrolom, ali on je jednostavno bio takav karakter – idemo dok ide. Ne bih volio da bude tuga na koncertu nego baš veselje, da proslavimo sve što je ostalo”, naveo je muzičar. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje