Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nakon promjene spola: Peticija za oduzimanje olimpijske medalje Caitlyn Jenner

Preuzmite sliku

Vijest o promjeni spola bivšeg olimpijskog prvaka Brucea Jennera odjeknula je svjetskim medijima, a fotografija na kojoj se Jenner prvi put pojavio kao žena, pod imenom Caitlyn Jenner, “srušila je internet”.

  • bruce-jenner-zena-naslovnica-vanity-fair2
  • Iako su mnogi izražavali, i još uvijek izražavaju, podršku Caitlyn Jenner, našlo se i onih koji su odlučili umjesto čestitke uputiti joj peticiju. Točnije, peticija koja je pokrenuta s ciljem oduzimanja olimpijske medalje Bruceu Jenneru, koju je osvojio u desetoboju 1976. u Montrealu, upućena je na adresu Olimpijskog saveza, a u obrazloženju, između ostaloga, stoji:

    “Moramo utvrditi da su Bruce i Caitlyn dvije potpuno različite osobe (što znamo da nije istina) ili da je Bruce ustvari bio žena koja se takmičila kao muškarac”.

    Peticija pod nazivom “Revoke Caitlyn Jenner's Olympic medals” pokrenuta na web stranici change.org dosad je sakupila oko 650 potpisa.

    Koliko je zasada poznato, Caitlyn Jenner još se nije očitovala o ovoj peticiji, a u svom novom tweetu je poručila: “Jenner obara još jedan rekord, i to u 65.? Tko bi rekao? Počašćena sam što sam dosegla brojku od milijun sljedbenika u samo četiri sata. Hvala vam na podršci”. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje