Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nakon objave novog albuma Frenkie planira obaviti Umru

Preuzmite sliku

Frenkie je početkom decembra bez velike najave publici predstavio svoje novo izdanje pod nazivom Stari Frenkie.

Skoro deset godina je prošlo od Frenkijevog zadnjeg solo albuma, i već je nakon 20-tak dana ob objave naišao na odlične kritike slušalaca.

Nakon objave novog albuma, Frenkie je rezervisao i aranžman za Umru što su na zvaničnoj stranici i potvrdili iz agencije Relax Tours.

“Iznimna čast nam je bila ugostiti danas u prostorijama Relax Tours-a našeg dragog Frenkie-ja koji je došao uplatiti svoj aranžman za Umru. Termini za januarsku Umru se pune munjevitom brzinom, stoga obezbijedite i vi svoje mjesto na vrijeme.” navode iz Turističke agencije.

 • Umra-je hodočašće u Meku koje obavljaju Muslimani, i može biti obavljeno u bilo koje doba godine. Na Arapskom UMRA znači „posjetiti sveto mjesto„. Kao tehnički termin korišten u Šerijat, Umra znači obaviti Tavaf oko Kabe i Sajai zmeđu Safe i Merve.

  Nakon oblačenja Ihrama, koji se treba obaviti u Mikat – ima. Postoji 5 lokacija na kojima, prije dolaska u sveti grad – Meku, hodočasnici moraju obući Ihram, ukoliko namjeravaju ući u Harem i Šerif, zbog obavljanja Umre ili Hadža.

  Umra je jedan lični doživljaj i iskustvo koje zahtijeva i ličnu inventivnost, traganje za smislom i smirajem duše. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,