Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon kritika, Brooklyn i Nicole objavili šta će s novcem koji su dobili na vjenčanju

Preuzmite sliku

Nakon što je vjenčanje godine izazvalo niz kritika na društvenim mrežama zbog rastrošnosti dvije porodice, Beckhamovih i Peltzovih, mladenci Brooklyn i Nicole odlučili su donirati novac narodu Ukrajine.

Podsjetimo, proteklog vikenda na Floridi se održala svadba za koju je potrošeno 3.5 miliona dolara. Mnogima je takva rastrošnost bila nepojmljiva pa su napali bogate porodice da nemaju nimalo sluha za situaciju u svijetu, između ostalih činjenicu da u Ukrajini bijesni rat te da se širom svijeta brojne porodice bore sa sve većim troškovima života.

Novopečeni bračni par sad se oglasio na tu temu. Kako su poručili, još na vjenčanju su zamolili goste da umjesto novca i drugih poklona, uplate sredstva u fond za pomoć Ukrajini.

“Moj otac već je pričao o toj temi u svom govoru na mom vjenčanju. Brooklyn i ja smo devastirani zbog situacije u Ukrajini i stoga nismo prihvatili poklone na vjenčanju, nego smo gostima rekli da doniraju na link koji stavljam i ovdje”, napisala je Nicole na društvenim mrežama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝓃𝒾𝒸𝑜𝓁𝒶 (@nicolaannepeltzbeckham)

Njezin otac Nelson Peltz je američki finansijer čije se bogatstvo, prema Forbesu, procjenjuje na 1.7 milijardi dolara, što je otprilike tri puta više od imovine porodice Beckham.

Nelson je postepeno razvijao svoju karijeru. Najprije je radio kao vozač dostave za porodičnu kompaniju A. Peltz&Sons, koja se bavila distribucijom hrane, a potom je sam osnovao kompaniju za smrznutu hranu. Ulagao je i u mnoge druge kompanije.

Također, osnivač je Trian Fund Managementa, zajedno s Peterom W. Mayom i Edwardom P. Gardenom. Riječ je o fondu za upravljanje ulaganjima sa sjedištem u New Yorku. Kuće ima u Palm Beachu na Floridi i u New Yorku, a u braku je s Nicolinom majkom Claudijom. Prethodno je Nelson bio tri puta u braku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝓃𝒾𝒸𝑜𝓁𝒶 (@nicolaannepeltzbeckham)

Claudia Peltz je bivša manekenka. 

Nicole je odrasla u New Yorku, gdje je pohađala časove glume. Prva uloga bila joj je u komediji Deck the Halls u kojoj je utjelovila lik Mackenzie. Kasnije se pojavila u spotu za pjesmu Miley Cyrus 7 Things, a glumila je i lik Katare u filmu The Last Airbender. Glumila je i u filmovima Transformers: Age of Extinction, Our House i Holidate. (index,hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje