Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najzgodniji britanski plemić: Rastao daleko od očiju javnosti, a sada osvaja svojim izgledom

Preuzmite sliku

Arthur studira geografiju na prestižnom fakultetu u Edinburgu, a prije toga je pohađao Eton koledž, baš kao William i Harry. Takođe je i licencirani trener fitnesa.

Britanska javnost je oduševljena Arthurom Chattom, 22-godišnjim praunukom kraljice Elizabethe, sinom Margaretine kćerke Lady Sarah i bivšeg glumca Daniela Chatta.

Ovaj mladić je odrastao, zajedno sa svojim bratom Samuelom, daleko od očiju javnosti, prenosi Gloria.hr.

Arthur, radi kao lični trener, a oduševio je Britance svojim izgledom. Mediji su ga odmah proglasili najzgodnijim plemićem u zemlji, koji je “svrgnuo” svoje starije rođake prinčeve Williama i Harryja.

Već neko vrijeme sprema se da se pridruži marincima, zbog čega vrijedno trenira i prelazi čak 30 kilometara dnevno. Ako uspije da završi 32-sedmičnu obuku, Arthur će biti prvi član kraljevske porodice koji je postao marinac. Britanski mediji pišu da je kraljica, izuzetno ponosna na njegovu odluku i daje mu punu podršku.

U žižu javnosti je došao prošlog ljeta kada je uspješno učestvovao u veslačkoj ekspediciji koja je trajala 41 dan, a plemić je sa ostalim veslačima obišao cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo. Nimalo lako, a na trenutke i neizvjesno, putovanje se završilo u augustu 2020. godine, gdje ga je dočekala cijela porodica.

Mediji navode da je u vezi sa Lizi, kolegicom sa fakulteta, ali to još nije zvanično potvrđeno.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,