Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najveća zvijezda YouTubea: Prošle godine zaradio je više od 8 miliona dolara

Preuzmite sliku

PewDiePiea na YouTubeu prati skoro 47 miliona ljudi, a njegovi videozapisi do sada su pogledani skoro 13 milijardi puta.

Jedno prošlogodišnje istraživanje pokazalo je kako popularni i slavni glumci i pjevači nisu toliko zanimljivi novim generacijama kao u osamdesetima, devedesetima i početkom prošlog vijeka, već oni imaju nove heroje – mlade internetske zvijezde koje putem YouTubea i društvenih mreža zabavljaju milione ljudi širom svijeta. Za razliku od ‘umišljenih‘ hollywoodskih zvijezda koje okružene tjelohraniteljima hodaju po crvenim tepisima i nemaju skoro nikakav kontakt sa svojim obožavateljima, mlade zvijezde s YouTubea svakodnevno komuniciraju sa svojim fanovima, druže se s njima, odgovaraju na njihova pitanja putem Facebooka, Twittera itd.

Vjerovatno najveća zvijezda s YouTubea je Felix Kjellberg, na internetu poznatiji kao PewDiePie kojeg na Googleovom video servisu prati skoro 47 miliona ljudi, a njegovi videozapisi do sada su pogledani skoro 13 milijardi puta. Zahvaljujući YouTubeu, ovaj je mladi Šveđanin do sada već okrenuo milione dolara, a prema informacijama koje su objavili na Business Insideru, prošle je godine zaradio više od osam miliona dolara, što je povećanje od jedanaest posto u odnosu na godinu ranije kada je zaradio 7,4 miliona dolara.

Osim velikog novca kojeg zarađuje, PewDiePie svoju je slavu i popularnost iskoristio i za pomoć drugima te je sudjelujući u humanitarnim akcijama pomogao u prikupljanju više od milion dolara. Početkom ove godine PewDiePie proširio je svoje digitalno carstvo s Revelmodem, mrežom namijenjenom ljubiteljima video igara, muzike i zabave koju je pokrenuo u saradnji s Maker Studiom. (zimo.co)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,