Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najplaćenija slavna osoba 2020.: Zaradila više nego Ronaldo, Federer i Messi zajedno

Preuzmite sliku

Magazin Forbes nedavno je Kylie Jenner oduzeo titulu najmlađe milijarderke na svijetu i optužio njezinu porodicu da umjetno povećava vrijednost njezinog kozmetičkog brenda, ali ona se ponovo našla na vrhu njihove liste. 

Ovaj put se radi o njihovoj listi sto najplaćenijih slavnih osoba koju objavljuju svake godine. Kylie je sa zaradom od 590  miliona dolara zasjela na prvo mjesto, gotovo tri puta prešišavši svog zeta Kanyea Westa koji se nalazi na drugom mjestu sa zaradom od 170 miliona dolara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Na trećem mjestu se našao Roger Federer sa 106,3 miliona, zatim Ronaldo (105 miliona) i Messi (104 miliona). Na šestom mjestu je glumac Tyler Perry (97 miliona), a slijede Neymar (95,5), Howard Stern (90), LeBron James (88,2) i Dwayne The Rock Johnson (87,5).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Forbes (@forbes)

Kylie je zaradila više nego West, Federer i Ronaldo zajedno, a tome je razlog prodaja 51% udjela kozmetičke kompanije tvrtki Coty za 600 miliona dolara. Trenutno se vrijednost njene imovine, prema Forbesu, procjenjuje na 900 miliona dolara.

Inače, 100 najplaćenijih slavnih osoba na svijetu ukupno je zaradilo 6,1 milijardu dolara (prije odbitka poreza), što je za 200 miliona manje nego prošle godine. Forbes piše da je na to uticala globalna pandemija koronavirusa zbog koje su otkazani mnogi sportski i kulturni događaji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,