Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Najezda miševa primorala kraljicu Elizabetu II. da napusti Buckinghamsku palaču

Nakon što se kuhinjsko osoblje požalilo na pojavu glodavaca u kuhinji, pozvane su službe za deratizaciju i dezinsekciju počelo je rješavanje ozbiljnog problema postavljanjem jakih otrova

Kraljica Elizabeta II. (93) odlučila je napustiti Buckinghamsku palaču. Spakovala je kovčege i privremeno iselila iz dvora, a u pomoć su joj pritekli i stručnjaci koji nastoje riješiti širenje glodavca, piše The Sun.

Naime, najezda miševa i štakora razlog je zašto je kraljica natjerana na privremeni bijeg. Nakon što se kuhinjsko osoblje požalilo na pojavu glodavaca u kuhinji, pozvane su službe za deratizaciju i dezinsekciju počelo je rješavanje ozbiljnog problema postavljanjem jakih otrova.

Međutim, izvor blizak kraljevskoj porodici za britanske medije rekao je da je osoblje dvora naviknulo viđati male smeđe miševe u palači i da će se ovaj problem teško riješiti.

Glasnogovornici Agencije za kontrolu štetočina priznali su kako su dugorepi glodavci postali imuniji na otrov koji su koristili u ovakvim slučajevima.

Nekoliko mjeseci ranije stanovnici Eaton Squarea, kvarta koji je udaljen samo nekoliko kilometara od Buckinghamske palače, žalili su se na invaziju štakora koji su uobičajena pojava u starim zgradama širom Londona.

Sanitarno osoblje zabrinuto je zbog vjerovatnoće da su štakori postali imuni na otrov koji se upotrebljava. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje