Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbogatiji Afroamerikanac u istoriji: Kanye West vrijedi više od Oprah i Jordana

Preuzmite sliku

Slavni pjevač se u nazad nekoliko godina aktivno posvetio poduzetništvu te u kratkom roku zaradio bogatstvo na kojem mu mnogi zavide…

Američki pjevač i poduzetnik Kanye West je prema najnovijim informacijama kompanije Bloomberg povećao vrijednost svog bogatstva na 6,6 milijardi dolara.

Ovime je Kanye postao najbogatiji Afroamerikanac na svijetu, a i u istoriji, prestigavši Oprah i njenih 3,5 milijardi dolara, Michael Jordana i njegovih 2,2 milijardi dolara te Roberta F. Smitha i njegovih 6,5 milijardi dolara.

U ovo vrijeme prošle godine, Kanye je probio magičnu granicu od milijardu dolara, da bi je ove godine povećao za više od pet puta, prenosi 24sata.hr.

Veliki poslovni podvizi koje je ostvario sa svojom robnom markom Yeezy proteklih godina, najviše su uticali na rast njegovog bogatstva.

Nedavni ugovor Yeezyja s Gapom i Adidasom podigli su vrijednost bogatstva za 4,7 milijardi dolara. Kako je Kanye jedini vlasnik kompanije taj se iznos dodaje njegovoj ličnoj neto vrijednosti koja iznosi 1,9 milijardi dolara.

Unatoč neuspješnoj predsjedničkoj kampanji, padu rejtinga kao muzičara i krahu braka s Kim Kardashian, Kanye uspješno plovi poduzetničkim vodama. Gotovo sigurno, s ovim ambicijama, njegovo bogatstvo će i dalje rasti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,