Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nadarević je dva mjeseca nakon vjenčanja izgubio suprugu, umrla mu je na rukama

Mustafa Nadarević je supruzi bio velika podrška i do posljednjeg je trena bio uz nju.

Nakon vijesti o smrti poznatog glumca Mustafe Nadarevića, Blic piše o tragediji koja je obilježila njegov život.

Naime, Nadareviću je 2012. godine umrla supruga Slavica Radović, slovenska scenografkinja i kostimografkinja, koja je bolovala od raka dojke i više od 10 godina se borila s tom bolešću.

 • Mustafa Nadarević je supruzi bio velika podrška i do posljednjeg je trena bio uz nju. Umrla mu je na rukama.

  Par se upoznao kada je Nadarević iza sebe već imao dva braka i troje djece: kćerke Nađu i Nanu te sina Ašu.

  Iako je glumac rijetko kad govorio o privatnom životu, u tim je prilikama isticao da ga je supruga Slavica oplemenila. Govorio je da je ona ljubav njegova života, a ona je njega zvala Mujo.

  Vjenčali su se nakon duge veze, kada im je rečeno da je Slavici dijagnosticirana metastaza na jetri. Ona je umrla u svom stanu u Ljubljani u 48. godini samo dva mjeseca nakon vjenčanja.

  – Sa svakom ženom s kojom sam bio duže, a bio sam s njih tri, obogatio sam se. Mislim da četiri oka vide više nego dva. Ta dva mala sitna nedokučiva mozga bolje misle od jednoga, a svaki čovjek ima svoje kvalitete, lični mir, nemir, znanje, neznanje pa se partneri nadograđuju. Razboriti ljudi iz svake veze izlaze bogatiji. Nisam previše bogat, ima bogatijih kada je riječ o vezama. To zadiranje u intimu, ko je dotična osoba, kako se zove, čime se bavi, o tome ne želim, rekao je Nadarević jednom prilikom za Story.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje