Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Mućke” se vraćaju na scenu u formi mjuzikla

mućke
Preuzmite sliku

Ikone britanske televizijske komedije “Mućke” prave mjuzikl koji bi trebalo da bude prikazan 9. februara 2019. godine u Londonskom pozorištu “Royal Haymarket”.

Ovim mjuziklom biće izvedeno 20 novih pjesama, koje će, prema riječima autora, dodirnuti svačije srce, ugrijati dušu i iskreno nasmijati publiku.

Umjetnički izraz, bio je projekat pisca Johna Sullivana, koji je na njemu radio do 2011. godine kada je iznenada preminuo.

Da bi ispunio posljednju želju svog oca i u znak poštovanja njegovog naslijeđa, sin Johna, Jim Sullivan udružio je snage sa piscem i komičarom Paulom Whitehouseom da kreira potpuno nov britanski mjuzikl, na koji bi i John i britanska javnost bili ponosni.

Jim je najavio da će ovaj projekat biti nešto što do sad nije viđeno u Londonu.

Mjuzikl će kombinovati mnogo omiljenih scena iz originalnih epizoda sa novim materijalom i prikazati sve veoma voljene redovne likove iz TV serije: Raquel, Cassandra, Boycie, Marlene, Trigger, Denzil, Mickey Pierce, Mike, barmen.

Takođe, nije najavljeno da će neko od prvobitnih glumaca učestvovati, jer su sada mnogo stariji od njihovih likova. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,