Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Monarhija se mijenja: Djeca princa Harryja i Meghan nikada neće moći do titule?

Preuzmite sliku

Po sadašnjem pravilu unuk vladara polaže pravo biti princ, no i monarhija se mijenja s vremena na vrijeme, pa bi moglo doći do još jedne promjene koja se sasvim sigurno neće svidjeti odbjeglom princu i njegovoj porodici koju podiže u SAD-u.

Britansku kraljevsku porodicu krasi duga tradicija, ali i pozamašan popis njenih članova, na čiji život na ‘visokoj nozi’ tamošnja javnost gleda sa sve manje naklonosti. Svjestan je toga i princ Charles (72), prvi u redu za prijestolje.

Otočki mediji pišu kako je stoga Charles skovao dugoročni porodični plan po kojem će značajno smanjiti broj članova monarhije, a sve zbog pritiska javnosti koji osjeća. Najsnažnije je, dakako, odjeknula teza kako djeca princa Harryja (36) i Meghan Markle (40) zato nikad neće dobiti kraljevske titule. Naravno, ako Charles ikada preuzme prijestolje, prenosi 24sata.hr.

Po sadašnjem pravilu unuk vladara polaže pravo biti princ, no i monarhija se mijenja s vremena na vrijeme pa bi moglo doći do još jedne promjene koja se sasvim sigurno neće svidjeti odbjeglom princu i njegovoj porodici koju podiže u SAD-u. Odluka nije direktno usmjerena protiv Harryja i Meghan, tvrde dobro upućeni izvori s dvora, već je dio ‘većeg plana’.

– Charles shvata da javnost ne želi plaćati ogromnu monarhiju. Ovim tempom, kako je rekao, balkon u Buckinghamskoj palači vjerovatno bi se srušio – tvrde iz palače, a prenose britanski mediji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje