Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mnogi nisu oduševljeni: Nove epizode serije “Seks i grad” prikazuju pandemiju Covid-19

Preuzmite sliku

Snimanje nove sezone kultne serije “Seks i grad” naljutilo je fanove nakon što je Sarah Jessica Parker potvrdila da će u popularnoj HBO Max seriji se prikazivati i pandemija Covid-19, a gledaoci ovu informaciju nisu dočekali s oduševljenjem.

Naime, mnogi smatraju produkciju neosjetljivom s obzirom na to da prikazuju globalnu pandemiju koja je mnogima uništila živote.

„Niko ne želi da gleda Coronu na televiziji, pogotovo kad pandemija još uvijek traje”, “Dvije stvari su loše u novoj sezoni: 1. „Seks i grad“ nije isti bez Samanthe i 2. Niko ne želi kovid u zabavnoj industriji. Želimo da pobjegnemo, a ne da budemo prisiljeni da se suočimo s njim na svakom koraku”, samo su neke od reakcija na ovu vijest na društvenim mrežama.

S druge strane, ima i onih koji tvrde da pandemija koja je značajno pogodila New York mora biti dio priče.

“New York je imao preko 40 hiljada smrtnih slučajeva uzrokovanih Corona virusom. Tijela su bila složena u kamione ispred bolnica. Bila je to prilično velika stvar. Zašto to ne bi uključili u seriju”, “Covid-19 je tako veliki dio historije i našeg života, ima smisla da se pojavi u TV serijama i filmovima. Bilo bi čudnije da su pandemiju jednostavno ignorisali”, neki su od komentara na Twitteru.

-To će očito biti dio priče jer to je grad u kojem ovi likovi žive – rekla je Parker za “Vanity Fair“.

Inače, otkako je potvrđeno da se nova sezona serije snima bez Kim Cattrall, odnosno Samanthe Jones, mnogi fanovi su uvjereni kako serija neće biti jednako kvalitetna, piše Nova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje