Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

MMA borkinja tuži Halle Berry zbog lažnog obećanja koje je prouzrokovalo kraj njene karijere u UFC-u

Preuzmite sliku

Glumica Halle Berry izgleda ide na sud zbog navodnih lažnih obećanja. Prema pisanju američkih medija, ona je dala obećanje Cat Zingano, MMA borkinji, da će se pojaviti u filmu, što ju je, kako tvrdi Zingano, koštalo posla u UFC-u (Ultimate Fighting Championship).

Podnoseći tužbu protiv Halle Berry, Zingano tvrdi da se sa glumicom sastala još u julu 2019. kako bi razgovarale o filmu „Bruised“, koji je Berry trebalo da režira. Po pritužbi, Berry je navodno rekla Zingano da je savršena za projekat i da drži svoj raspored „otvorenim“, jer je uskoro trebalo da počne snimanje filma, prenosi N1.

Prema Zingano, UFC joj je ubrzo nakon ovog razgovora sa Berry ponudio veliku borbu. Zingano tvrdi da je sa Halle Berry razgovarala o toj ponudi, tvrdeći da joj je glumica savjetovala da odbije borbu ako želi da glumi u pomenutom filmu. Nakon što se nećkala, Zingano kaže da je odlučila u korist filma, pa je UFC zbog toga raskinuo ugovor.

 • U sudskim spisima se dodaje da je Zingano rekla Halle Berry za njen otkaz iz UFC-a kao rezultat odbijanja ponude za meč.

  Prema riječima sada već bivše borkinje UFC-a, ona je bila šokirana kada je čula od Berry da ne može da bude dio filma, jer više ne radi sa UFC-om.

  Zingano kaže da joj je rečeno da film može da se radi samo sa UFC borcima, bez obzira na prirodu njenog izlaska iz te organizacije. Aktuelna šampionka UFC-a Valentina Ševčenko kasnije je angažovana za projekat.

  Zingano, koja se sada takmiči kao Bellator borac, tvrdi da je Berry od tada prekinula s njom svu komunikaciju. Tražeći odštetu zbog toga što je situacija uticala na njenu karijeru, Zingano kaže da se oslanjala na obećanja Halle Berry, da bi na kraju bila odbijena.

  Pravni tim slavne glumice još nije dao zvaničan komentar na vijest o tužbi.

  Režiju filma „Bruised“ potpisuje Halle Berry, a scenario Michelle Rosenfarb. Film prati osramoćenu MMA borkinju Jackie Justice (Berry) koja se mora suočiti s jednom od zvijezda u usponu MMA svijeta. Uz Berry, u filmu glume Shamier Anderson, Adan Canto, Sheila Atim, Stephen Henderson i UFC borac Valentina Ševčenko. U početku je Blake Lively bila spominjana kao glavna uloga, ali ju je Berry zamijenila. Film je ujedno i režiserski debi Halle Berry.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje