Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi Zeničanin Hajrudin Šišić ljubav prema kuhinji pretočio u zanimljiv i kreativan blog (FOTO)

Preuzmite sliku

Ljubav prema kuhinji i fotografiji mladi Zeničanin Hajrudin Šišić pretočio je u zanimljiv i kreativan blog koji vodi već dvije godine.

Svoja ukusna jela predstavlja i na vrhunskim fotografijama na Instagramu pod imenom, Harry Cooper, koje posebno privlače pažnju čitatelja. Kuhanjem se bavi od djetinjstva, a svoja prva jela spremio je uz mamu i sestru. Aktivniji u ovom poslu je posljednjih pet godina, piše Magazin Azra.

Osim kuhanja, Hajrudinova ljubav je i stomatologija. Trenutno je peta godina na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.  

– Prije pokretanja bloga povremeno sam objavljivao svoje recepte. Kada je sve više i više prijatelja počelo tražiti recepte odlučio sam ih objaviti na blogu zbog lakšeg dijeljenja – kaže Hajrudin.

Na Vašem blogu mogu se vidjeti prelijepe fotografije i recepti za razna jela. Odakle Vam ideje?

– Ideje su spontane. Trudim se da kuham i spremam ono što je trenutno “u sezoni”. Također bitno mi je da jednostavnim idejama motiviram svoje prijatelje da kuhaju. Naravno trudim se i da većina budu zdravija varijenta standardnih recepata.

  • Po čemu se Vaš blog razlikuje od drugih?

    – Želim biti pristupačan svima. Za svaku dilemu oko kulinarstva. Nikada mi nije teško odgovoriti na pitanja u vezi s kuhanjem i malim trikovima kako pripremiti nešto brže ili ljepše. Također trudim se da recepti budu što jednostavniji, jer i sam nemam mnogo vremena za kuhati svakodnevno. Upravo ta jednostavnost u receptima je nešto što mi najviše ljudi hvali i sugeriše da nastavim time.

    Da li je potrebna ljubav za kuhanje?

    – Naravno. Niko ne voli raditi nešto što ne voli. Smatram da ljubav prema kuhanju nije samo urođena, siguran sam da svi mogu zavoljeti kulinarstvo ako posvete malo vremena kuhanju i počnu kuhati najjednostavnije recepte pa se vremenom prihvate komplikovanijih izazova.

    Na fotografijama Vaša jela uvijek izgledaju odlično. Koliko truda ulažete u njihovu pripremu i fotografije?

    – Trudim se da budu što bolje, kako bi lakše motivisao osobe koje me prate da se i sami okušaju u pripremi recepta. Naravno, najbitnije je da je ukusno, ali vrlo bitno je da isto bude i lijepo prezentovano. Tokom same pripreme recepte uvijek razmišljam kako bih mogao servirati to određeno jelo. Potrebno mi je između jednog i tri sata za jednu objavu. Sve ovisno o tome koliko je jednostavan, odnosno kompliciran recept.

    Koja jela najviše volite spremati?

    – Slastice! Uvijek mi je lakše pripremiti nešto slatko. Imam osjećaj da imam veći prostor za kreativnost ako pripremam slatikiše. Trudim se ipak da na mom blogu budu podjenako zastupljeni i slani i slatki recepti.

    Koje je Vaše omiljeno jelo?

    Ovo je zasigurno najteže pitanje. Ne mogu se odlučiti samo na jedno jelo. Najviše volim slatkiše sa čokoladom i voćem a od slanih jela tjesteninu na italijanski način.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje