Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mlada glumica apeluje: Zapamtite simptom raka koji sam ignorisala godinu dana

Preuzmite sliku

Kada se mladoj britanskoj glumici Lorni Nickson Brown prije nekoliko godina na vratu pojavio čvorić, nije ni pretpostavila da zapravo boluje od raka. Strašne vijesti je čula tek godinu dana kasnije.

“Poslije nekoliko mjeseci moja mama je primijetila izbočinu na prednjoj lijevoj strani vrata, a uz to mi je i skrenula pažnju da sam malo smršala”, ispričala je Lorna, koja je nakon što su ljekari ustanovili da je izbočina na vratu zapravo rak tiroidne žlijezde, morala da napravi pauzu u karijeri i da počne sa liječenjem.

  • Na sreću, bolest je otkrivena na vrijeme.

    Brown je danas već godinu dana “čista”, a posvetila se aktivizmu u borbi protiv raka. Ona redovno trči maratone za pomoć organizacijama koje pomažu oboljelima od ove strašne bolesti, a na društvenim mrežama se trudi da obrazuje javnost o simptomima i da podigne svijest ljudi.

    “Redovno se pregledajte i ako primijetite bilo kakvu promjenu, idite kod ljekara. Ja sam svoj simptom ignorisala skoro godinu dana i to je moglo da me košta života”, poručila je Lorna u nedavnom postu na Twitteru. (super žena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,