Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Misteriozna smrt poznatog glumca: Majka tek nakon 17 godina pročitala nalaz

Preuzmite sliku

Predviđali su mu sjajnu karijeru, ali je tragedija sve promijenila.

Dušan Pekić proslavio se ulogom Pinkija u legendarnom filmu „Rane“, a nakon toga svi su mu predviđali sjajnu karijeru.

Imao je želju da upiše Akademiju, ali se to, nažalost, nije dogodilo.

Naime, Dušan je 2000. godine otišao da služi vojsku u Kraljevu i više se nikada nije vratio.

Preminuo je u noći između 26. i 27. marta u kasarni, a u trenutku smrti imao je tek 19 godina.

Ono što je izazvalo posebnu pažnju jeste uzrok njegove smrti o kom se i danas polemiše.

 • Jedna teorija govorila je o tome da je Pekić umro od prekomjerne količine nedozvoljenih supstanci, a druga teorija govorila je da je, zapravo, ugušen u snu.

  Njegova majka Milunka je 2017. godine javno govorila o smrti svog sina.

  “Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vrijeme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao. Teško mi je i danas da se prisetim toga. Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko djevojaka. Njegova djevojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, voljela bih da se čujemo”, rekla je ona tada za domaće medije.

  Prisjetila se i trenutka kada su joj javili da joj je sin preminuo.

  “Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Pretjerao je s pićem. Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susjednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio”, rekla je Milunka.

  “Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike, i sad bi bio živ, ali nije. Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja. Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno. U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila uslijed gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. ‘U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi djelići polusvarene hrane’. Nakon 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz”, rekla je Dušanova mama. (Nova.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,