Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Michelle Obamu uskoro gledamo na Netflixu u kulinarskoj emisiji o zdravoj prehrani

Preuzmite sliku

Tokom njezina mandata kao prva dama, Michelle Obama pokušavala je osvijestiti ljude koliko je zdrava prehrana bitna za naš organizam.

Organizovala je i kampanje koje su se odnosile na zdravu prehranu kod djece, posadila je vrt u dvorištu Bijele kuće, a objavila je i knjigu American Grown kojom promovira zdravu prehranu i dokumentira kuhinjski vrt Bijele kuće kroz godišnja doba. Logičan slijed, bila je kulinarska emisija u kojoj će Michelle utažiti svoju želju za populariziranjem zdrave hrane.

  • Emisija Waffles + Mochi kreće 16. marta na Netflixu i imat će 10 epizoda po 20 minuta, uz zabavne suvoditelje – likove nalik onima iz Sesame Street, koji će degustirati hranu i putovati svijetom u potrazi za autohtonim namirnicama i poznatim restoranima. “Bilo da beru krompire u Andama, mirišu začine u Italiji ili rade Miso u Japanu, ovi radoznali istraživaču istražuju jedan novi svijet i otkrivaju da je svaki obrok nova prilika za stvoriti prijatelje”, stoji u službenom sinopsisu koji poziva i djecu i starije na zajedničko kuhanje i spajanje različitih kultura.

    Osim ovih simpatičnih lutkica, gosti će biti mnogi renomirani kuhari, djeca i osobe iz javnog života. “Jako sam uzbuđena zbog porodice i djece koja će nam se pridružiti dok istražujemo, kuhamo i degustiramo hranu iz cijelog svijeta. Također, presretna sam da ćemo zajedno graditi zdravije navike kod djece i pomoći obiteljima koje žele kuhati sa svježim namirnicama”, izjavila je Michelle na Twitteru. (ljepotaizdravlje.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje