Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Meghan Markle: Zauvijek je promijenila kraljevski stil

Preuzmite sliku

Krajem marta princ Harry i Meghan Markle službeno su prekinuli svoje mandate kao vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Par je u januaru objavio iznenađujuću najavu da odstupaju kao stariji članovi kraljevske porodice. Odabrali su finansijsku neovisnost i sada će se fokusirati na humanitarni rad i  odgoj svog sina Archieja.

Za vrijeme Meghan Markle kao vojvotkinje, koja je započela na dan vjenčanja 2018.godine, ona je uporno koristila klasičan i uglađen pristup oblačenju što je odgovaralo njenoj tituli. Uvijek je pronalazila i načine da unese osjećaj ličnosti u kraljevski dress code.

  • Kada se sjetimo dana kad je Markle prošetala u crkvu u vjenčanici Givenchy koju je dizajnirala kreativna direktorica Clare Waight Keller. Nosila je svileni veo od 16 i po metra.

    „Bila je to vrlo diskretna komunikacija između nas – bukvalno samo nas. Niko drugi nije učestvovao”, kazala je tada Keller.

  • Meghanin stil pojačao se i kada je objavila da je trudna sa sinom Archiejem. Majčinski stil vojvotkinje bio je i elegantan i moderan. Njen stil je bio sofisticiran, elegantan, istančan, minimaliziran a govorio je mnogo. Mnoge je ostavljala bez daha gdje god bi se pojavila. Nema sumnje da će nedostajati sa svojim modnim izričajima, no nadamo se da će se pojaviti još koji ut kad je kraljica pozove i iznenaditi nam modnim odabirom. (Azra.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,