Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Meghan Markle nije se vozila s Kate Middleton i Camillom u povorci, otkriveno zašto

Preuzmite sliku

Lijes s tijelom kraljice Elizabete stigao je u Westminster Hall iz Buckinghamske palače u procesiji koja je trajala 38 minuta.

Kraljičino tijelo ležat će u Westminsteru narednih pet dana. U povorci su iza kovčega kraljice hodali njezini sinovi, princeza Anne te prinčevi William i Harry. Prinčevima su se na ulazu u Westminster pridružile i supruge, kraljica Camilla, Sophie, grofica od Wessexa, Kate, princeza od Walesa i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, koje su stigle automobilima u istoj procesiji.

Meghan se nije vozila sa svastikom Kate Middleton u istom automobilu, a zna se i zašto. Markle je bila u automobilu sa suprugom princa Edwarda, Sophie, dok je Middleton putovala sa suprugom kraljicom Camillom.

Budući da je Kate sada princeza od Walesa i udana je za princa Williama, koji je prvi u nizu za prijestolje, to je bio razlog zbog čega je putovala s kraljicom suprugom, a ne s Meghan.

Braća William i Harry zajedno su hodali na povorci iza kraljičinog lijesa. Tako se zaraćena kraljevska porodica ponovno ujedinila, a princeza Kate i Meghan su kraljici odale počast u crnini s jednostavnim šeširima i mrežicom preko očiju.

Podsjećamo, kralj Charles i svi članovi uže kraljevske porodice okupili su se sinoć u Buckinghamskoj palači kako bi dočekali lijes pokojne kraljice Elizabete, a deseci hiljada ljudi okupili su se na ulicama dok je lijes prolazio kroz britansku prijestolnicu, piše Index.hr. (Foto: EPA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje