Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Medijski transferi: Zvonko Komšić napušta televiziju N1 i prelazi na OBN

Preuzmite sliku

Zvonko Komšić koji je proteklih sedam godina bio prepoznatljivo lice N1 televizije u BiH, ali i regionu, napušta tu TV kuću i prelazi na OBN, gdje je pravio i svoje prve novinarske korake.

Kako Klix.ba saznaje on će početkom narednog mjeseca i zvanično preći na televiziju OBN, koja će uskoro predstaviti novu programsku shemu sa brojnim novitetima i TV licima.

Zvonko Komšić bi trebao raditi autorski politički talk show, no detalji se još usaglašavaju.

Proteklih nekoliko sedmica Komšić je studio zamijenio terenom nakon čega je došlo do ovog transfera na bh. medijskog sceni.

Tokom rada na televiziji N1 radio je kao reporter s terena, a zatim je vodio jutarnji program, specijalne emisije, informativne vijesti i dnevnik, a najpoznatiji je postao po emisiji Dan uživo koja se emituje u poslijepodnevnim satima.

Publici je “zapao” za oko zbog svojih često žestokih duela sa sagovornicima odnosno političarima od kojih je uvijek insistirao na konkretnim odgovorima.

Tokom karijere je radio na televizijama KISS, OBN i BHRT. Imao je funkcije urednika, voditelja i reportera, a na N1 televiziju je prešao s pozicije urednika Dnevnika i emisije Danas BH Radija 1.

Komšić je diplomirao je i magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i po struci je komunikolog.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,