Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mariah Carey platit će odštetu zbog seksualnog zlostavljanja

Preuzmite sliku

Stella je za Mariah radila malo manje od tri godine, a u međuvremenu su postale nerazdvojne prijateljice. Sve je to završilo krajem 2017., odnosno kad su se među njima pojavile prve nesuglasice

Američka pjevačica Mariah Carey (48) pristala je na nagodbu i plaćanje odštete zbog seksualnog zlostavljanja. Naime, njezina bivša menadžerica Stella Bulochnikov Stolper optužila ju je za maltretiranje i zlostavljanje jer je pjevačica, kako je tvrdila, namjerno pred njom šetala gola.

Stella je za Mariah radila malo manje od tri godine, a u međuvremenu su postale nerazvojne prijateljice. Sve je to završilo krajem 2017., odnosno kad su se među njima pojavile prve nesuglasice.

  • Iako je na početku Mariah negirala tvrdnje svoje bivše menadžerice i govorila da su optužbe neutemeljene, britanski Mirror sada prenosi da je ipak pristala na nagodbu. Njezin pristanak na plaćanje odštete mogla bi biti svojevrsna potvrda da su Stelline optužbe bile tačne.

    Naime, Stellin advokat za medije je priznao da je među strankama uspostavljen dogovor, ali ipak nije želio potvrditi o kojoj se svoti novca radi. S obzirom na to da Mariah financijski dobro stoji, postoji velika vjerovatnost da su u pitanju milioni.

  • Osim toga, bivša menadžerica nije jedina koja je Carey nedavno optužila za seksualno uznemiravanje. Isto je napravio i Michael Anello, inače vlasnik sigurnosne agencije koja je sarađivala s poznatom pjevačicom. naime, Anello je tvrdio da ga je ‘namamila’ u hotelsku sobu i pred njim šetala izazovno obučena, a zbog ‘neugodnosti’ podigao je i tužbu. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje