Petak, 13. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Manekenki prijeti kazna zbog oskudne haljine na crvenom tepihu

Vijetnamska manekenka Ngoc Trinh mogla bi biti kažnjena zbog haljine koju je nosila na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, piše Harper’s Bazaar.

Na premijeri filma “A Hidden Life” pojavila se u haljini koja se zapravo sastojala od bodija od tila s tangama i otkrivenim dekolteom te od prozirne suknje s visokim prorezima koji sežu preko bokova. Strateški postavljeni crni ukrasi prekrili su sporne dijelove njenog tijela.

 • Iako smo na događajima poput ovog navikli viđati i golišavija izdanja, čini se da u njezinoj zemlji ne mare za nametnute holivudske trendove.

  “Njen outfit je bio neprimjeren, uvredljiv i izazvao je zgražanje javnosti”, izjavio je za vijetnamski VNExpress njihov ministar kulture Nguyen Ngoc Thien, koji je naredio državnim službenicima da istraže koliko se njezin outfit kosi s državnim zakonima. Ako je ovom haljinom prekršila zakon, prijeti joj kazna, prenosi Harper’s Bazaar.

 • No unatoč svemu, 29-godišnja manekenka stoji iza svojeg modnog odabira te je za spomenute vijetnamske novine izjavila da je za svoj outfit dobila brojne pohvale.

  “Nije me briga za kritike jer sam se osjećala lijepo u toj haljini i ostavila sam dobar dojam na crvenom tepihu u Cannesu. Ne mogu zadovoljiti cijeli svijet”, branila se manekenka.

  Istraga je u toku i tek kad bude dovršena, znat će se hoće li i kako manekenka biti kažnjena za svoj “neprimjeren” outfit, prenosi index.hr. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,