Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Manekenka razvodom postala bogatija od kraljice Elizabete

Preuzmite sliku

Kirsty Bertarelli u tajnosti se razvela od svog supruga Ernesta, švicarskog poduzetnika i milijardera. Smatra se kako je u razvodu dobila 350 miliona funti.

Kantautorica i bivša Miss Ujedinjenog Kraljevstva, Kirsty Bertarelli (50) postala je najbogatija razvedena žena u Ujedinjenom Kraljevstvu i postala bogatija od kraljice Elizabete II..

Bertarelli se nakon 21 godine braka u tajnosti razvela od supruga Ernesta (56) švicarskog poduzetnika i milijardera. Od javnosti su skrivali svoje probleme u vezi te je razvod iznenadio strane medije, prenosi 24sata.hr.

 • – Ernesto i Kirsty Bertarelli s tugom potvrđuju da su se razveli. Zajedno su donijeli tu odluku i rastali su se u dobrim odnosima – izjavio je glasnogovornik.

  Kirsty, rođena Roper, 1988. postala je Miss UK i iste godine bila druga pratilja na izboru Miss World. Kasnije je razvila uspješnu karijeru kao pop pjevačica i kantautorica, a svog budućeg supruga upoznala je 1997. godine na večeri na Sardiniji.

 • Bogatstvo Bertarelli para ranije ove godine procijenjeno je na vrtoglavih 9.2 milijardi funti. Smatra se kako je pjevačica u razvodu dobila 350 miliona funti.

  – Dogovor u vezi isplate bio je velikodušniji nego što je trebao biti. Nisu htjeli razvlačiti postupak, a Ernesto je htio priznati dužinu njihovog braka – izjavio je prijatelj para.

 • Uz to je Kirsty Bertarelli dobila modernu kuću uz Ženevsko jezero u Švicarskoj, koja je kupljena ove godine za 52 miliona funti, te posjeduje vikendicu na švicarskom skijalištu Gstaad, koja je vrijedna 8 miliona funti.

  Tako je Kirsty Bertarelli s 410 miliona funti postala bogatija i od same kraljice Elizabete II. čije se osobno bogatstvo procjenjuje na 365 milijuna funti.

 • Pjevačicu je predstavljala advokatica Fiona Shackleton, koju su za advokaticu u razvodu izabrali i princ Charles (72) i Paul McCartney (79).

  Porodica Bertarelli zamolila je za privatnost i poručili su kako ‘neće dalje komentarisati’ o razvodu, jer su ‘svi problemi riješeni’.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje