Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Malo poznata ljubavna priča Vin Diesela i njegove supruge Palome: “Paul Walker mi je dao najbolji savjet”

Preuzmite sliku

Pronalaženje ljubavi je san koji mnogi žele da ostvare. Ponekad je potrebno vrijeme, a ponekad dođe u najneočekivanijem trenutku. Ali istina je da je svaki minut čekanja vrijedan toga. Tako je mislio Vin Diesel, koji je, nakon što je postigao i uživao u profesionalnom uspjehu, sanjao da pronađe ljubav svog života i zasnuje porodicu, piše Bright Side.

Njegova inspiracija za osnivanje porodice

Nakon što je uživao u uspjehu i adrenalinu franšize Brzi i žestoki, Vin Diesel je napravio pauzu od brzih automobila kako bi glumio u porodičnoj komediji Duda. Pošto je radio sa petoro dece, odjednom je osjetio poziv da postane tata. „To je zaista počelo da izaziva želju za djetetom“, rekao je on  Međutim, sanjao je i da pronađe ljubav, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Čekanje se isplatilo

  Glumac je priznao da mu je trebalo mnogo godina da pronađe ljubav svog života i bude dovoljno zreo da postane otac dok, najmanje očekivanog dana, nije upoznao meksičku manekenku u koju se zaljubio od trenutka kada su se upoznali. Njeno ime je Paloma Jimenez, a rođena je u Acapulcu, Guerrero.

  Paloma je svoju manekensku karijeru započela u Meksiku i pojavljivala se u reklamama i kampanjama za neke od najpoznatijih svjetskih brendova. Fotografirala je i za razne agencije prije nego što se preselila u Sjedinjene Države u potrazi za boljim prilikama.

  Vin i Paloma zajedno su od 2007. godine, ali su svoju vezu radije držali u tajnosti. “Neću to staviti na naslovnicu časopisa kao neki drugi glumci”, rekao je Diesel jednom prilikom o njihovoj želji da njihov život ostane tajan. “Dolazim iz Harrisona Forda, Marlona Branda, Roberta De Nira, Al Pacinovog kodeksa šutnje.”

 • Glumac je 16 godina stariji od modela, a o njihovoj vezi ima da kaže samo dobre stvari. Nazvao je Palomu svojom “kraljicom Maja” 2014. godine kada je na Instagramu podijelio njenu fotografiju na kojoj grli njihovog sina. “Nema većeg poklona čovjeku od majke pune ljubavi za njegovu djecu,” rekao je on.

  Najbolji savjet od velikog prijatelja

  U roku od godinu dana zabavljanja, Diesel i Jimenez dobili su svoju prvu bebu, ali postoji slatka anegdota prije nego što se djevojčica rodila. Ispostavilo se da je Diesel snimao The Fast and The Furious 4  još 2008. godine, baš kada se njegova djevojka spremala za porođaj. Glumac je bio rastrgan između ličnih i profesionalnih obaveza sve dok mu Paul Walker nije dao odličan savjet.

  „Imao sam tajnu“, priseća se Dizel, „nisam nikome na svijetu rekao da će se moja ćerka uskoro roditi.“ Paul je shvatio da nešto muči njegovog prijatelja i upitao ga je šta se dešava. Diesel mu je to konačno otkrio. „Nikada neću zaboraviti šta mi je rekao. Rekao mi je: ‘Vin, idi u bolničku sobu i presjeci pupčanu vrpcu. To će biti najbolji dan u tvom životu.”

  „Prerezao sam pupčanu vrpcu. Bio sam prisutniji nego što sam mogao da sanjam, ali veza koju je to omogućilo sa mojom ćerkom bila je neprocenjiva.”

  Glumac je na Facebooku podijelio Walkerov uticaj na njegov put da postane tata: “Bio je važan dio mog prelaska na očinstvo”,  napisao je.

 • Ostvarenje njegovog sna da postane otac

  Vin i Paloma su svojoj prvoj kćerki dali ime Hania Riley Sinclai, rođena je 2. aprila 2008. Ona skoro uvijek prati svoje roditelje na filmskim premijerama i nastupima na crvenom tepihu. Dvije godine kasnije rođen je Vincent Sinclair, koji je debitirao na filmu u The Fast and The Furious 9, glumeći mlađu verziju Dominica Toretta, lika kojeg je njegov otac igrao kroz cijelu sagu.

  Konačno, 16. marta 2015. Vin i Paloma su dobili djevojčicu koju su nazvali Pauline Sinclair u čast Paula Walkera. Vin je objasnio da je to način da zadrži sjećanje na njega kao na dio svoje porodice i svijeta.

  Najvažnija stvar na svijetu je porodica

  Ne samo da je to fraza Dominica Toretta, već u stvarnom životu, Vin Diesel svoju porodicu smatra prioritetom broj jedan i čini sve za svoje troje djece. Veoma je ponosan na njih i ne ustručava se da ih odvede na crvene tepihe da uživaju u dobrom filmu.

 • Par daleko od reflektora

  Iako par veoma pazi na svoju privatnost, Vin Diesel je oduševljen Palomom u svakoj prilici. “Ja sam bez teksta. Tako je prelijepa da oduzima dah. Ona je moj kamen. Ona je tako zapanjujuće lijepa iznutra”, rekao je Diesel te dodao „Paloma je sve. Ona je savršena majka. Ona je divna na mnogo načina.”

  Osim toga, glumac je izjavio da više voli da ide s njom na sastanke u Evropu jer ga tamo nije tako lako prepoznati.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje