Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka odbija školovati djecu: ‘Knjige su dosadne, bolje da su na društvenim mrežama, tamo je novac’

Preuzmite sliku

Zadnjih nekoliko mjeseci, roditelji širom Ujedinjenog Kraljevstva svoju djecu školuju od kuće.

I dok su neki dali sve od sebe da im djeca što više nauče, jedna majka odbija školovati svoju djecu jer smatra da su knjige ‘dosadne’ i ne može se natjerati da ih krene učiti. Carla Belluci inače je poznata kao bivši model, ali svoju popularnost stekla je prošle godine kada je priznala da je glumila da ima depresiju kako bi dobila besplatnu operaciju nosa, koja inače košta gotovo 15.500 KM.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carla Bellucci (@officialcarlabellucci)

Međutim sada je priznala da svoju djecu ne želi obrazovati, već im dopušta da cijeli dan snimaju videe za društvene mreže, pogotovo za TikTok, jer želi da budu poznate. Ova majka troje djece priznala je da želi da njezina djeca budu popularna i poznata na društvenim mrežama te da će ih kasnije poslati na poznati britanski reality show Love Island, umjesto toga da pronađu ozbiljne poslova.

Za The Sun je ispričala da njezina djeca svaki dan spavaju do 10, a zatim cijeli dan provedu igrajući videoigre te pozirajući za fotografije za Instagram.

“Moja najstarija kćer Tanisha jedino što je pročitala tokom izolacije su objave na Instagramu, a jedinu matematiku koju je koristila je da vidi koliko novih pratitelja je dobila na Instagramu. Nije zainteresirana za školu i ja je neću tjerati da radi”, rekla je Carla.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carla Bellucci (@officialcarlabellucci)

Uz to je dodala da zašto bi ona obrazovala svoju djecu ako se profesori nisu potrudili da održe online nastavu. Umjesto toga ona vjeruje da oni svoje vrijeme mogu provesti na kvalitetniji način.

“Odlučila sam da se moja djeca usredotoče na to da postanu poznati, ali i da mi pomognu u mojoj karijeri tako što će me slikati za društvene mreže. Nije me briga što nisu napravili ništa za školu. Imaju više samopouzdanja i usredotočili su se na to da postanu TikTok, YouTube ili Instagram zvijezde. Ionako je to prava karijera i tamo je puno novaca”, ispričala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carla Bellucci (@officialcarlabellucci)

Također je izjavila da njezina djeca jesu pametna, ali da su dovoljno pametna za ovaj život. Carline lekcije od kuće uključuju učenje svoje najstarije kćeri Tanishe kako da se našminka te kako da stavi i nosi ekstenzije u kosu. Njih dvije većinu dana provedu sunčajući se, dok njezina braća igraju video igrice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tanisha Bellucci (@officialtanishabellucci)

“Ja sam odlična majka i znam što moja djeca hoće. Gubljenje vremena na obrazovanje jednostavno nema smisla. Ne žalim za ničime i nije me briga šta drugi misle- samo su ljubomorni”, rekla je Carla. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,