Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka Cristiana Ronalda doživjela moždani udar, iz bolnice informisali o trenutnom stanju

Preuzmite sliku

Dolores Aveiro (65), majka Cristiana Ronalda jutros je imala moždani udar te je hitno prevezena u bolnicu dr. Nelio Mendonca u Funchalu. Stanje je dosta loše, ali je izvan životne opasnosti

Dolores Aveiro (65), majka Cristiana Ronalda jutros je imala moždani udar. Kako prenose lokalni mediji u Funchalu, majka je hitno prevezena u bolnicu dr. Nelio Mendonca, istu onu u kojoj se Cristiano Ronaldo rodio. Prema prvim informacijama, mamino stanje nije dobro, no, srećom, izvan je životne opasnosti.

Majka je odmah operisana, tačnije, podrvrgnuta je hirurškoj intervenciji čišćenja arterija. Radi se o ishemičnom moždanom udaru. Ishemija je stanje u organizmu izazvano prekidom krvotoka u kojem pojedina tkiva ne primaju dovoljnu količinu kisika. Srećom, majka je vrlo dobro podnijela operaciju i izvan je životne opasnosti. Ljekari javljaju da će se nakon 12 sati napraviti nove pretrage kako bi ustanovili učinak moždanog udara.

 • Ronaldo je u svakoj prilili isticao da je majka najvažnija osoba u životu i da je izuzetno vezan uz majku. U februaru prošle godine mama je otkrila da se opet bori s rakom dojke. Tada je operisana u Madridu.

  – Borim se za život – rekla je majka Cristiana Ronalda, Dolores Aveiro.

  Dolores je prvi rak dojke pobijedila 2007. godine. Dvije godine kasnije, Cristiano je bolnici koja je njegovoj majci spasila život donirao više od 100 hiljada eura. Finansirao je gradnju centra za borbu protiv raka u svojoj rodnoj Madeiri.

  – Ronaldo će vječno biti zahvalan doktorima koji su spasili njegovu majku. Donacijom je želio pokazati koliko cijeni sve što su napravili. Zna koliko rak može biti težak za pacijenta, ali i za čitavu porodicu i htio je napraviti nešto da im olakša – rekao je tada jedan Ronaldov prijatelj.

 • Iako je prvu borbu dobila, Dolores je zbog raka u Madridu morala operisati drugu dojku. Vijest je objavila samo nekoliko dana nakon 34. rođendana svog sina.

  Dolores Aveiro je najvažnija žena u Ronaldovom životu. Uz njega je bila tokom svih uspona i padova u karijeri, a posebnu mu je podršku pružila kada se našao pod teškim optužbama za silovanje u Las Vegasu. Sudjeluje u svim važnim Cristianovim odlukama, a navodno ni njegove djevojke nisu imale šanse ako ih majka nije odobrila. Godinama se brinula za Ronaldovu djecu, a trenutnu Ronaldovu partnericu i majku njihovo dvoje djece Georginu Rodriguez, voli.

  Iako zahvaljujući sinu živi luksuznim životom, odrasla je u siromaštvu. Njezin muž i Ronaldov otac Jose Dinis Aveiro je bio alkoholičar, a Dolores je jednom prilikom priznala da je zbog oskudnih životnih uslova (četvero djece je dijelilo jednu sobu), razmišljala i o pobačaju kada je nosila Cristiana. Svoju malu pčelicu, kako ga je u fudbalskim počecima zvala od milja.

 • Cristianov otac bio je ovisnik o alkoholu i Ronaldo nije krio da nisu imali odnos kakav imaju tata i sin.

  – Tata je bio alkoholičar i nije bio otac kakvog sam zamišljao. Volio sam ga najviše, ali nikad nismo imali normalnu konverzaciju, niti smo razgovarali kako roditelji razgovaraju s djecom. Ne znam zašto je pio, nikad mi nije rekao, možda je bio frustriran životom. Želio sam drugačijeg oca, koji će uvijek biti uz mene i cijeniti moja postignuća. No on nije mario – rekao je Ronaldo. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje