Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka Angeline Jolie bila je jako lijepa i talentovana, ali imala je tragičnu sudbinu…

Preuzmite sliku

Ljepota Angeline Jolie dobro je poznata širom svijeta, a malo je poznato da je njena majka Marcheline Bertrand takođe važila za jednu od najljepših glumica svog vremena. Da je živa, Marcheline bi danas imala 71 godinu, a njena sudbina je bila tragična.

Marcheline je odrasla u skladnoj porodici i činilo se da će imati savršen život. Bila je nestvarno lijepa, ali i podjednako talentovana. Od malih nogu je počela da se bavi glumom i znala je da će to biti njena profesija, prenosi nova.rs.

Iako su je odmah zapazili brojni filmski producenti i predvideli joj impoznatnu karijeru, ona je ipak na samom početku odustala od svojih snova ne bi li se posvetila porodici.

 • Za Jona Voigta se udala kad je imala samo 20 godina, 12. decembra 1971. godine. Čak joj ni početak braka nije doneo sreću, ali ni godine koje su uslijedile. Imala je dva pobačaja koja je teško psihički podnijela.

  Nakon nekoliko ponovnih pokušaja da ostane trudna, stigle su lijepe vesti. Prvo je rodila Jamesa Havena, a dvije godine kasnije i Angelinu.

 • Shvatila je da je veoma teško uskladiti filmsku karijeru i brigu o maloj djeci, pa je odlučila da se potpuno posveti porodici.

  Uprkos njenoj ljepoti i posvećenosti porodici, u braku joj nisu cvjetale ruže.

  Marcheline i Voigt su se rastali 1976, a zvanično razveli 1980. godine, i to zbog njegovih brojnih prevara. Otkrila je da ju je on varao sa kim je stizao, pa je podnijela zahtjev za razvod braka.

 • Nakon zvanične rastave od Voigta, ušla je u vezu sa Billom Dayom. Zajedno su živjeli 11 godina, ali se nisu vjenčali. Živeli su zajedno sve dok ih smrt nije rastavila.

  Pred kraj života Bertrand nije govorila o svojoj privatnosti i nije davala intervjue. Borila se sa rakom jajnika i rakom dojke skoro osam godina. Umrla je 2007. godine. Kako su i Marchelinina majka i sestra umrle od raka, Angelina je pretpostavljala da će se i njoj desiti slično.

 • „Moja baka je umrla takođe mlada, pa je moja majka uvijek mislila da će se to desiti i njoj“, otkrila je glumica.

  U vrijeme kada je umrla njena majka, Angelina je imala troje djece. 2008. godine Angelina i Brad Pitt dobijaju kćerku Vivienne Marcheline Jolie Pitt, koja dobija ime po svojoj pokojnoj baki.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje