Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mahir Mulalić iz Gračanice pobjednik muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”

Preuzmite sliku

Mladi Mahir Mulalić (21) pobjednik je muzičkog takmičenja “Zvezde Granda“. Ovaj Gračanlija je svojim glasom, osvojio srca publike širom Regiona, a kada mu je preminula majka odlučio je povući se iz takmičenja.

Njegovo srce nije moglo biti veselo, a njegov glas je utihnuo. Zahvaljujući mentorici Mariji Šerifović koja mu je bila neizmjerna podrška i vjetar u leđa, Mahir se vratio u takmičarski dio i zasluženo pobijedio u 14. sezoni ovog muzičkog takmičenja.

  • Produkcija je ove godine riješila da pobjednika pored statue, nagradi i automobilom, kao i da mu pokloni dvije pjesme i kompletan marketing u okviru Grand produkcije.

    136.425 glasova dobio je Mahir Mulalić, a drugi 133.510 Isak Šabanović glasova.

    Poznata sarajevska aktivistica Aida Feraget putem svog Facebook profila ovom mladiću ranije je uputila riječi podrške.

    – Postoji to neko dijete, Mahir Mulalić se zove, naše dijete iz Gračanice. Do prije par dana nisam znala da postoji. Takmiči se u Zvijezdama Granda. Onda je otpjevao, prvi put u istoriji ovog takmičenja, Balaševu pjesmu, „Namćor“. I to izvodjenje je, kao i sve Balaševo, našlo svoj put do mene. I onda sam išla da guglam ko je dijete i preslušavala klipove na Youtubu. Osim što pjeva kao andjeo, ovo dijete ima strašnu, tešku priču. Bio je favorit, a onda mu je u aprilu ove godine umrla mama. On se, tugujući za mamom, povlači iz takmičenja. Nakon nekih mjesec dana, Marija Šerifović ga nagovara da se vrati. Ne znam na šta je ličio taj razgovor, šta mu je rekla, ali vidjela sam tužne oči djeteta iako je na licu stajao osmjeh, na video snimku njegovog prvog nastupa nakon smrti mame. Pa sam prečešljala njegov Instagram. Pa našla poruku kojom se oprašta od mame. I ništa nakon toga. Nije to koristio da „osvoji srca publike“, bez obzira što je ovo Balkan i što smo svi osjetljivi na emociju. Tim potezom dobio je moj respect. I izazvao potrebu da napišem ovo. Sutra naveče je ta finalna emisija i pikaju se samo glasovi publike. Jeste, trošak je, jeste sve, ali ja ću glasati za ovo dijete. Ako mogu pozivati humanitane brojeve za liječenje naše djece, vala mogu i glasati da se ovo dijete usreći. Ne znam ga, nisam mu mama, ali je probudio materešinu u meni i poriv da mu pomognem da ostvari svoj san…, stoji u Aidinoj objavi.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje