Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Madonna oborila još jedan rekord i tako postala prva žena kojoj je to uspjelo

Preuzmite sliku

Tokom svoje dugogodišnje karijere, pjevačica je osvojila sedam Grammyja, uz čak 20 MTV Video Music Awards nagrada.

Američka pjevačica Madonna kontinuirano utiče na muzičku industriju od početka svoje karijere, a nedavno je objavila i novi album.

Prema Billboardu, 64-godišnja kraljica popa postala je prva žena koja je postigla uspjeh na Billboard 200 listi top 10 albuma svake decenije od izdavanja njenog prvog albuma ‘Madonna‘ (1983).

Svih devet osoba kojima je to uspjelo prije nje bili su muškarci.

 • Talentovana pjevačica izdala je ‘Finally Enough Love‘ album za Warner Records koji je u prodaji od 24. juna. Tokom svoje dugogodišnje karijere, pjevačica je osvojila sedam Grammyja, uz čak 20 MTV Video Music Awards nagrada, prenosi Jutarnji list.

  Njen najnoviji album sadrži njenih 50 najpopularnijih plesnih hitova tokom godina.

  U razgovoru za Harper‘s Bazaar, Madonna je otkrila naziv albuma.

  – Nazvala sam album ‘Finally Enough Love‘ jer je na kraju dana ljubav ono što pokreće svijet, objasnila je.

  – Također predstavlja jednu od mojih najvećih ljubavi u životu, a to je ples. Volim plesati i volim inspirisati ljude na ples, tako da s 50 plesnih hitova koji su broj jedan, to je puno ljubavi za podijeliti, dodala je.

  Kraljica popa također je detaljno progovorila o svom novom albumu u razgovoru za V Magazine.

  – Rad na ovom projektu bio je poput putovanja niz uspomene. Bilo je to katarzično, emotivno iskustvo i vratilo je toliko uspomena, rekla je.

  – Shvatila sam koliko sam naporno radila i kakav sam avanturistički muzički život vodila! Ono što je najvažnije, natjeralo me da shvatim koliko mi je plesna muzika oduvijek značila, dodala je.

 • Madonna se dotaknula teme koliko se muzika mijenjala kroz decenije te šta joj danas najviše nedostaje.

  – Toliko je drugačije od ranih 80-ih do sada. Muzika iz 80-ih ima naivnost i jednostavnost koju volim i što mi nedostaje, istaknula je.

  – Ali onda imamo ovu novu fantastičnu tehnologiju nadohvat ruke i možemo učiniti da sintisajzeri zvuče kao glas, a glas kao udaraljkaški instrument ili violine, dodala je.

  Uz broj jedan na ljestvici najprodavanijih albuma ove sedmice, Madonnin novi album također je trenutno osigurao najviše mjesto na ljestvici najboljih plesnih/elektroničkih albuma. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,