Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Lopovi iz kuće Shakire i Piquea odnijeli satove i nakit

Preuzmite sliku

Lopovi su iskoristili odsutnost para i ušli njihovu raskošnu vilu u Barceloni. Upali su preko balkona i ukrali sve što su stigli, a za to vrijeme su fudbalerovi roditelji spavali na spratu.

Provalnici su ušli u vilu u Barceloni dok su roditelji Gerarda Piquea spavali na spratu, tvrdi Daily Mail. Lopovi su se jučer ujutro ušuljali u kuću kolumbijske pjevačice Shakire (41) i njezinog dečka, fudbalera Piquea (31) te su im ukrali skupocjene satove i nakit.

Pjevačica je u to vrijeme bila na koncertu u Njemačkoj, a Pique na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Policija tvrdi da provala nije bila nasilna te da su se provalnici ušunjali u vilu i ukrali vrijedni nakit. Dodala je kako je riječ o profesionalnim kriminalcima koji su nosili rukavice pa nema otisaka. Imali su i maske, pa se njihova lica ne vide na snimcima nadzornih kamera.  Pretpostavlja se da su ušli kroz balkonski prozor.

Zbog grmljavinskog nevremena, komšije i stanari nisu ništa vidjeli ni čuli. Ukupna materijalna šteta se tek treba utvrditi. Sličnu situaciju je doživio i Phillipe Coutinho (25), Piqueov suigrač u fudbalskom klubu Barcelona, kojeg su opljačkali prošle godine u januaru.

Shakira i fudbaler su se upoznali 2010, kada se Pique pojavio u Shakirinom spotu za pjesmu “Waka Waka”, koja je bila “himna” Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Imaju sinove Milana (4) i Sashu (2). (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,