Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljubavna priča: Kako je Richard Gere upoznao ženu svojih snova u odrasloj dobi i izgradio život s njom

Preuzmite sliku

 

Ljubav se često povezuje sa mladosti. Međutim, može nastati tokom zrelosti kada upoznate pravu osobu. Ovo je slučaj Richarda Gerea, koji je upoznao ženu svog života i, uprkos razlici u godinama, pogodio, jer dijele iste ideale. I ništa ne može stati na put da dvoje ljudi započnu romansu i žive kao porodica, piše Bright Side.

Richard Gere je upoznao Alejandru Silvu kada je bila mlada, jer je glumac posudio čamac od njenog oca za film. Međutim, trebalo je proći nekoliko godina prije nego što su osjetili privlačnost jedno prema drugome i započeli romantičnu vezu, prenosi Tuzlanski.ba.

Njih dvoje su počeli da se zabavljaju 2014. godine, ali su 2018. odlučili da se vjenčaju na diskretnom vjenčanju. Glumac je u svojoj supruzi pronašao partnera koji cijeni humanitarni rad, jer Silva radi u fondaciji koja se bori za iskorjenjivanje beskućništva u Španiji.

Također je rekao: „Ja sam najsretniji čovjek u svemiru – kako da ne budem? Oženjen sam prekrasnom ženom koja je pametna, osjećajna, posvećena pomaganju ljudima, koja je zabavna, strpljiva, koja umije da oprosti, koja je odlična kuharica – i koja pravi najbolje salate na svijetu!”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alejandra Gere (@alejandragere)

Mlada aktivistkinja je zauzvrat rekla: „Osjećam se kao da sam u pravoj bajci. Bez sumnje, osećam se kao najsretnija žena na svetu… Šta može biti romantičnije od muškarca koji ti piše pjesme svaki dan?” A činjenica je da joj je Gir, odsjedajući u porodičnom hotelu, udvarao šaljući joj cvijeće dok nije pristala da izađe s njim, a kada su se vjenčali, počeo je da joj pjeva svaki dan.

Osim toga, Silva nema ništa osim hvale za svog supruga: „On je najskromniji, najosjetljiviji, naklonjeniji, pažljiv, duhovit, velikodušniji čovjek kojeg sam ikada upoznala. Šta da kažem? Tako sam zaljubljena! Kako biste se osjećali da vas svako jutro pitaju: ‘Šta bi te danas usrećilo?’ Ne prođe dan da on ne pomene koliko sam mu važna. Osjećam se veoma sretno.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alejandra Gere (@alejandragere)

Oboje su prolazili kroz proces razvoda kada su se nakon dužeg vremena ponovo sreli. I uprkos tome što su razlike bile više od 30 godina, to nije bila prepreka ljubavi i podršci koju imaju jedno za drugo u prevazilaženju svojih poteškoća.

Na ovu temu Silva je rekao: „Ljubavne priče sa komplikovanim početkom, u kojima morate zajedno da prevaziđete poteškoće, mogu da vas zbliže… Siguran sam da sam u jednom trenutku imao sumnje. U početku je bio uvjereniji od mene. Ali od samog početka osjećali smo da nam je suđeno da budemo zajedno.”

2019. godine na svijet su dobili dječaka kojem su dali ime Aleksandar, iako oboje već imaju svoju djecu iz prethodnih brakova. A 2020. godine objavili su rođenje svoje druge bebe. Trenutno žive zajedno na ranču u New Yorku, gdje zajedno provode vrijeme u potpunoj privatnosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alejandra Gere (@alejandragere)

Richard Gere je dokazao da ljubav može pokucati na vaša vrata u bilo kom trenutku u životu. A pronalazeći svog idealnog partnera u Alejandri Silvi, uspio je da pokaže svoju stranu punu ljubavi i brige, gdje su prepreke sa kojima su se suočavali u prošlosti lakše savladali jer su iskazivali naklonost jedno prema drugom svakog minuta u danu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje