Nedjelja, 20. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Lepa Brena zapalila Zagreb: Prepuna Arena uglas pjevala ‘Jugoslovenku’

Lepa Brena je u subotu navečer u zagrebačkoj Areni održala prvi od dva koncerta u glavnom gradu Hrvatske i pokazala zašto je već desetljećima na vrhu muzičke scene, izvještava Večernji list.

Na prvom od dva vrhunski producirana zagrebačka koncerta Brena je izgledala poput svjetskih zvijezda: Raskošna pozornica, vrhunski prateći bend, plesači, koreografije, ali i brojne promjene kostima dovele su publiku do delirija.

Kad tome pridodamo da je izvela čak 45 pjesama tokom 2,5 sata koncerta, dobijemo pravi koncertni spektakl koji spada među najbolje viđene ove godine u Zagrebu.

Na samom početku koncerta, tijekom izvođenja pjesme “Boliš i ne prolaziš“. Brena se spustila s pozornice na velikoj zvijezdi, praćena vriskovima publike. Uslijedile su novije pjesme poput “Srećna žena“, “Kao nova” i “Tako si juče“, međutim publika je oduševljeno pjevala kad su čuli stare hitove poput “Jugoslovenka“, “Luda za tobom” i “Šeik“.

Nakon svakog bloka pjesama mijenjala se odjeća i koreografija, kao i pratnja na pozpornici. Tokom cijelog koncerta uz Brenu se na pozornici pojavilo barem 50 ljudi, a među njima i članovi njene obitelji. Sin Stefan Živojinović s njom je pjevao duet “Jedan dan života“, a na samom kraju, prilikom izvođenja pjesme “Ja nemam drugi dom“, zagrljeni s njom stigli su i drugi sin Viktor, te suprug Slobodan. (Foto: Davornin Višnjić | Pixell)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,