Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Legendarni Miša Janketić suprugu upoznao u Sarajevu: Bila je tada sa drugim, a onda sam joj rekao…

Preuzmite sliku

Jedan od najvećih jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je jučer u 81. godini, a priča o njemu i njegovoj supruzi ljepša je od romana – piše Kurir.

Naime, Miša je od Svjetlane bio stariji 12 godina, a na početku ih nisu dijelile samo godine, već i kilometri.

Svjetlana je bila vrlo mlada kada smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je veoma lijepa djevojčica. I dan-danas je lijepa. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Tada sam bio zreo čovjek, dosta rano sam djelovao autoritativno. Htio sam brže da ostarim. Oni su se razišli, pa sam je tješio. Govorio sam joj se se ne sikira, da ću se, kada bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo. Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio se. Održao sam obećanje. Istina, u međuvremenu je bilo nekih malih pjesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Petersburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovdje, pa smo se malo dopisivali. I, eto, tako, i tu prođe 40 godina, maltene – ispričao je ovako Miša Janketić prije nekoliko godina za domaće medije.

Miša je gostujući u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i na pitanje da li mu je ljubav bila glavni pokretač tokom 60 godina karijere, odgovorio:

– Prije bih rekao nedostatak ljubavi, i potraga za ljubavlju. Želja čovjeka da je pronađe. Ljubav je rijetka, ima mnogo surogata i zamjena. Prave ljubavi su rijetke. Opisane su one “Tristan i Izolda”, “Romeo i Julija” i tako dalje. Ona voli mene, ja volim sebe, pa nas dvoje obožavamo mene i onda mislimo da je to ljubav. Nije to ljubav – našalio se glumac.

Prisjetio se pitanja jedne mlade novinarke da li voli svoju ženu Svjetlanu Knežević sa kojom je 45 godina u braku. Miša, zatečen poprilično delikatnim pitanjem, odgovorio je vrlo kratko i jasno:

– Ne znam da li volim svoju ženu, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim. (Kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,