Četvrtak, 22. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Legendarne filmske uloge koje su bile namijenjene drugim glumcima

Jacka Dawsona u “Titanicu” je glumio Leonardo DiCaprio. No, u igri je bio i Christian Bale

1. Jack Dawson (Titanic)

Nakon ovog filma, cijeli je svijet znao za zgodnog Leonarda DiCaprija, no uloga Jacka Dawsona zamalo je pripala Christianu Baleu. Na kraju je redatelj James Cameron izabrao Leonarda, koji je izgledaju slađe i više nevino.

2. Indiana Jones

Indiana Jones s gustim brkovima? Hmmm… Naime, prije nego je simpatija naših mama, Harrison Ford dobio spomenutu ulogu, u igri je bio i Tom Selleck, no on je bio jako zaposlen snimanjem serije “Magnum P.I.”. Navodno je jedan od kandidata bio i Chevy Chase, no kralja glupavih komedija ne možemo nikako zamisliti u ovoj ulozi.

3. Jack Torrance (Isijavanje)

Ovo je svakako bila najčudnija ideja, no slavnog Jacka Nicholsona, kojemu je ovo bilo jedno od najboljih filmskih ostvarenja, u spomenutom filmu je zamalo pobijedio komičar Robin Williams. No, kada se sastao s redateljem Stanleyjem Kubrickom, odlučeno je da će uloga poremećenog pisca Jacka Torrancea ipak pripasti Nicholsonu. Robie i Jack natjecali su se i za ulogu Jokera.

4. Pete “Maverick” Mitchell (Top Gun)

Američki film iz 1986. godine postao je svjetski hit, no ulogu Petea Mavericka redom je odbilo nekoliko glumaca iz nepoznatih razloga: Matthew Broderick, Patrick Swayze, Nicolas Cage, Sean Penn, Michael J. Fox i Tom Hanks, dok su neki bili i odbijeni, a radi se o velikim holivudskim imenima, poput Roberta Downeyja Jr, Charlieja Sheena i Jima Carreyja. Kao što već znaš, Tom Cruise je rasturio ulogu.

5. Forrest Gump

Uloga koja je Toma Hanksa vinula u zvjezdanu orbitu te mu donijela prestižnu filmsku nagradu Oscar, prvo je trebala pripasti Johnu Travolti, ali i ponovno Chevyju Chaseu. Srećom, pripala je Tomu, koji je briljirao. Hanks je nedavno proglašen najomiljenijim glumcem u SAD-u.

6. Terminator

Iako se nije radilo o teškoj ulozi, gdje je trebalo zapamtiti svega par rečenica, zar bi ju neko doista dao OJ Simpsonu? Drugi izbor bio je plavooki Mel Gibson, koji… Ne!

7. Sam Wheat (Duh)

Demi More i Patrick Swayze odlično su odradili posao, no prije Patricka, razmišljalo se da se ta uloga da Bruceu Willisu, no on ju je glatko odbio. Naime, slavni glumac smatrao je da ideja duha neće biti zanimljiva, no nekoliko godina kasnije, naučio je na svojoj grešci te snimio film “The Sixth Sense”. Istu su ulogu odbili i Mel Gibson, Kevin Bacon, David Duchovny, Kevin Costner i Alec Baldwin.

8. Oskar Schindler (Schindlerova lista)

Prvo niko nije htio da on bude Indiana Jones, ali ni Han Solo, no Harrison Ford pokazao je odgovornima da su dobro odlučili. No, uloga Oskara Schindlera ipak je bila prevelik zalogaj za Harrisona, iako je njegovo objašnjenje odbijanja uloge bilo to da će ga obožavatelji Indiane Jonesa preozbiljno shvatiti. No, vjerovatno je bio u pravu.

9. Jack Sparrow (Pirati s Kariba)

Ova uloga bila je posljednji filmski uspjeh danas ocvalog Johnnyja Deppa, što prvenstveno mislimo na prvi dio. U nastavcima je Johnny postajao sve čudniji, a to se možda moglo izbjeći da je uloga pripala komičaru Jimu Carreyju, koji se tada ipak odlučio za ulogu “Brucea Svemogućeg”. Jim je također odbio neke legendarne uloge, poput npr. Dr. Zla u “Austin Powersu” te Gaylorda “Grega” Fockera u filmu “Dozvola za Fockere”. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,