Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Laka o nepismenim ljudima u 21. vijeku: Zamisli vidiš slova i ne pitaš šta je to. Oni su genijalci

Preuzmite sliku

Za bosanskohercegovačkog umjetnika i pjevača Elvira Lakovića – Laku oduvijek je vrijedila ona “što na umu – to na drumu”, a nakon izazovne godine osvrnuo se na rast cijena, spomenuvši i nepismene ljude koji žive u 21. vijeku.

Laka je u televizijskom gostovanju koje je bilo aktuelno prije nekoliko mjeseci, poput mnogih drugih ljudi, prokomentarisao goruće teme u našoj zemlji.

Njegova, kao i uvijek, iskrena izjava, sada je ponovo počela kružiti društvenim mrežama, privukavši pažnju javnosti.

“Drago mi je što cijene skaču, volio bih da skaču još više. Kako si glasao, tako si i dobio. Tako bi volio da ulje bude 106 KM”, govori Laka na početku snimke.

@tuzlanski_ba

LAKA o nepismenim glasačima

♬ original sound – Tuzlanski.ba

Zatim se osvrnuo i na manje sredine odakle su stizali glasovi.

“Za koga je glasao taj ‘jadan’ narod. I te manje sredine, ti koji su nepismeni je l’? Volio bih da održimo koncert za nepismene, po zadnjem popisu bilo ih je 200.000 ljudi. Mislim da je genijalno biti u 21. vijeku nepismen. Zamisli, vidiš slova i ne pitaš šta je to. Ti ljudi su genijalni. Da se nisi cijeli život zapitao kad vidiš slovo. Svaka im čast”, zaključio je pjevač, oduševivši mnoge svojom izjavom.

Inače, Laka i njegova sestra Lela, svojom osebujnom maštom i specifičnim umjetničkim izražajem, već godinama uveseljavaju svoju publiku i slušatelje.

To su prepoznali i korisnici van granica Balkana, što je potvrdila stanica koja se bavi Eurosongom, naziva Wiwibloggs. Oni su lani izdvojili Lakinu pjesmu “Pokušaj”, kojom je pjevač predstavljao našu državu 2008. godine, kao onu zbog koje su se obožavatelji “zaljubili” u ovo takmičenje.

“To nije najlucidniji nastup koji je ikada bio na Euroviziji i svakako nije bio prvi koji je na scenu iznio nešto otkačeno, ali me je obuzeo”, komentar je na Lakin nastup.

Posljednju pjesmu naziva “Hrčeš”, Laka je objavio krajem 2021. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,