Moamer Kasumović, televizijskoj publici najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića iz serije "Lud, zbunjen, normalan", izbačen je iz nove serije "Halo taxi".

Kasumović zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika izbačen iz nove serije "Halo taxi"
Foto: Arhiva

Zbog glumca koji je osuđen zbog kaznenog djela bluda nad maloljetnom osobom, zaustavljena je produkcija te serije, za koju je već snimljena pilot epizoda, potvrdio je za Dnevni avaz Feđa Isović, scenarist serije "Lud, zbunjen, normalan" koji će za "Halo taxi" angažirati novog glumca.

"Šokiran sam ovim što se otkrilo. Cijela ekipa, cijela produkcija je u šoku. U početku nismo mogli vjerovati da se nešto tako dogodilo, mislili smo da je riječ o traču, da su to laži. Međutim, ispostavilo se da je sve istina. Stvarno, svi smo šokirani. Obustavljamo sve projekte u kojima je on. Mi smo prošle godine radili s njim pilot seriju. Čim smo za ovo saznali, obustavili smo produkciju te serije. Stvore li se uvjeti, seriju ćemo snimati s nekim drugim glumcem", kazao je Isović o Kasumoviću.

Vezani članak Mladić koji je javno progovorio o Kasumoviću nije iz presude: Koliko ima žrtava poznatog glumca?

Slučaj datira iz 2021. godine, a javnost je za njega doznala prije par dana, tačnije 16. septembra, kada je nakon predstave o vršnjačkom nasilju progovorio mladić iz publike koji je kazao kako je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, te da je počinitelj poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se tačno radi, a mladić je odgovorio - o Moameru Kasumoviću. Dodao je da je cijeli slučaj dobio sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.