Ovaj jedinstveni festival koji će se održavati na više različitih lokacija u Tuzli, počinje u subotu 13. jula u klubu Baza uz spektakularan nastup kanadskog sastava Dumai Dunai.

Deveti Džumbus festival u Tuzli otvara Dumai Dunai iz Kanade
Foto: Džumbus Festival | Dumai Dunai

U srcu ljeta, Tuzla će postati centar kulturne raznolikosti dok Džumbus Festival otvara svoja vrata deveti put zaredom.

Festival nije samo koncertna serija, jer i ove godine pruža priliku svim mladim umjetnicima da predstave svoj kreativni rad kroz muziku, slikanje, razne performanse kao i street art, ples, sport i teatar.

Svi zainteresovani učesnici svoje prijave mogu slati na email adresu: [email protected]

Festival će otvoriti Dumai Dunai, semočlani sastav poznat po svom spoju "Slavic Dub-Ska-Punk" donosi energičnu kombinaciju dub zvukova, ska ritmova i punk rocka, koji su prožeti slavenskim i balkanskim etno motivima. 
Sa članovima koji su svoj trag ostavili u poznatim bendovima poput Lemon Bucket Orkestra, Boogata, Bad Uncle, Dumai Dunai obećava da će učesnike festivala povesti na jedinstveno muzičko putovanje. 

"Ovogodišnji Džumbus Festival obećava da će biti vrhunski kulturni doživljaj", kažu organizatori.

Džumbus Festival je podržan od strane Ministarstva za kulturu sport i mlade TK, Turističke zajednice grada Tuzla, kao i brojnih drugih organizacija i pojedinica iz BiH i inostranstva. 

"Rezervišite subotu za nezaboravan doživljaj od 20 sati u Klubu "Baza". Ponesite sa sobom dobru energiju i budite spremni za nova iskustva", poručili su organizatori