Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kreativnost bez granica: Novi video o Bosni i Hercegovini Roberta Dacešina je genijalan!

Preuzmite sliku

Kada spomenemo promociju turizma Bosne i Hercegovine s razlogom među prvim asocijacijama je avanturista Robert Dacešin.

Dacešin je objavio novi video u kojem želi na jedan neobičan način svima probuditi želju da posjete Bosnu i Hercegovinu.

“Iako vam se možda ovaj naslov čini neobičan na prvu, u ovom videu pokazaću vam još jednu stvar o kojoj možda niste razmišljali vezanu za Bosnu i Hercegovinu.

Iako sam do sada već uradio dosta videa o Bosni i Hercegovini, ovaj je potpuno drugačiji od svega do sada.

Prije svega, htio sam da u što manje minuta na jedan drugačiji način prikažem ono što nudimo i da zainteresujem druge ljude da nas posjete.

Nekako, da u par minuta spojim ono najbitnije što kod nas ima da se vidi, ali ne izostavim duh našeg naroda.  Htio sam isto tako da ovaj video bude na engleskom, kako bi ga ljudi u drugim zemljama lakše mogli razumijeti.

Uglavnom, nadam se da će vam se dopasti i da ćete uživati u njemu i dijeliti ga prijateljima vani. Mnogo hvala Olgi Skerletović Đorđević koja je glumila u ovom videu sa kojom smo se super proveli na snimanju i Lejli Piljević Kezo koja je odsvirala violinu na Trebeviću i dobro se smrznula pritom.” napisao je Dacešin uz objavu videa na svom youtube kanalu.

 •  

  Nije dugo trebalo da počnu stizati i prve rekacije i komentari: 

  “Robert je sigurno jedan od najvećih ambasadora naše države. Hvala za ovakve promotivne spotove koji svijetu pokazuju ljepote našeg kraja”,

  “Meni je svaki tvoj video prava dragocjenost za promociju BiH, mislim da te treba ubaciti u MVP BiH”,

  “Iskreno sam oduševljena videom. Kako ste sve dobro osmislili, humor je suptilan djevojka koja nas vodi kroz video je nejvjerovatno šarmantna i pravo joj vjerujem u sve što priča, vrlo iskren i realan video, sviđa mi se što ste istakli na prvom mjestu kako smo mi ustvari dobri domaćini pa onda i sve ostalo od realnih momenta sa hranom, cijenama, prirodom sveukupno. Ovaj video svakako treba vidjeti svijet”, samo su neki od komentara.

  Podsjećamo, video pod nazivom “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan destinacija na svijetu”, koji je snimio Robert Dacešin, proglašen je u martu 2022. godine najboljim promo video na Japan World's Tourism Film Festivalu.

  Dacešin je u videu predstavio prirodne ljepote, historijske znamenitosti i kulinarske specijalitete naše države.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,