Petak, 14. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

“Kraljica Elizabeta je umrla od srčanog udara”: Koja je pozadina poruke koja je uznemirila javnost?

Ovo nije prvi put da su se pojavile glasine o smrti kraljice

Javnost u Velikoj Britaniji prethodnih dana uznemirila je vijest da je kraljica Elizabeta II umrla od srčanog udara. Kraljevski ekspert demantovao je ovu vijest i potvrdio da je kraljica i dalje živa, prenosi Telegraf.rs.

Vijest o smrti kraljice navodno je potekla sa naloga na “WhatsApp-u” i brzo se proširila društvenim mrežama. U toj grupnoj poruci pisalo je da je kraljica Elizabeta II (93) preminula od srčanog udara i da će vijest biti saopštena sljedećeg jutra u 9.30 sati.

Charlie Proctor, kraljevski ekspert, oglasio se na Twitteru kako bi demantovao glasine.

– Vidim da smo došli u ono doba godine kada moram da odagnam glasine o smrti kraljice. Kraljica nije mrtva. Ona je živa i zdrava i raduje se da ugosti predsednika Trumpa i ostale svjetske lidere u utorak u Buckhingamskoj palati- napisao je on.

Ovo nije prvi put da su se pojavile glasine o smrti kraljice.

U januaru se također proširila glasina da će kraljica umrijeti, ali ona je uskoro viđena u crkvi, čime su odbačene sve sumnje.

Nakon posljednje glasine o njenoj navodnoj smrti, vijest je počela da se širi na Twitteru u Velikoj Britaniji, a 135.000 tweetova objavljeno je u roku od sat vremena nakon što je procurila poruka sa WhatsApp-a

Kraljica Elizabeta II je vladar sa najdužom vladavinom u historiji. Nakon njene smrti nasljediće je sin princ Charles, koji bi trebalo da obavijesti javnost kada dođe do tužnog događaja.

Prošlog mjeseca britanski Sun je rekao da će se kraljica povući za 18 mjeseci, kada napuni 95. U tim godinama i princ Filip povukao se iz javnog života. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje