Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kraljevski dress code: Pravila odijevanja za trogodišnju princezu

Preuzmite sliku

Kao i njena majka Catherine Middleton i strina Meghan Markle, i princeza Charlotte mora slijediti neka pravila odijevanja, iako su joj tek tri godine.

Svaki put kada se princeza Charlotte pojavila u javnosti, bila je odjevena po istoj “formuli”: u višebojnu haljinicu A kroja s “Petar Pan” kragnom. Isto tako njen brat, princ George uvijek nosi kratke hlače i majicu.

Za svaki outfit princeze Charlotte obavezan je jedan detalj – mašnica u kosi. Mašnica je gotovo uvijek u istoj ili vrlo sličnoj boji kakve je njena haljina, prenosi Dnevnik.hr.

Roditelji male princeze Charlotte, Catherine Middleton i princ William, dosljedni su i kada je riječ o cipelama koje 3-godišnjakinja nosi. Izbor je uvijek model cipela popularno zvan “Mary Jane” koje svojim oblim prednjim dijelom i jednim kaišićem koji ide preko rista nalikuju cipelama za lutke.

Princeza Charlotte tijaru će smjeti nositi tek kada se uda. Naime, u kraljevskoj obitelji tijare su statusni simbol koji upućuje na to da je žena već udana i da ne traži muža. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: