Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kralj zabrinut: Ima li monarhija budućnost bez Kate Middleton?

Preuzmite sliku

Iako kralj Charles i bolestan obavlja svoje kraljevske dužnosti, stanje Kate Middleton prisililo ju je da se na neko vrijeme povuče iz javnosti.

Koliko će biti potrebno da se izliječi, još se ne zna, ali ugled monarhije bez nje itekako je ugrožen.

Prošlo je oko 27 godina otkako je Ujedinjeno Kraljevstvo izgubilo omiljenu princezu Dianu, a sada čitava monarhija strahuje da bi se uskoro mogao dogoditi sličan scenarij. S obzirom da se Kate Middleton u javnosti nije pojavila gotovo šest mjeseci, zabrinutost za njeno zdravlje i tijek oporavka raste.

Zabrinuti dobronamjernici u palaču šalju desetke hiljada pisama, a za zdravlje buduće kraljice navodno brine i kralj Charles III.

Već nekoliko godina zaredom Kate Middleton u narodu je omiljena članica kraljevske porodice, ali i simbol porodice Windsor.

Rad Kate Middleton oduvijek je usmjeren prema porodicama širom monarhije, ali i dobrobiti majka i mladih. Fokus je uvijek stavlja na obrazovanje i psihičko zdravlje mladih, a podupire je i rad brojnih organizacija koje sarađuju s mladima. Kako će izgledati i kada će biti njen povratak, još se ne zna, ali moguće je da će se Middleton čak i nakon povratka štedjeti kako bi sačuvala zdravlje.

Bez Kate čija je toplina zaradila brojne simpatije javnosti, porodica se javnosti čini pomalo dosadna i monotona, čega je svjestan i Charles koji zna da on ne ostavlja isti dojam kao njegova snaha.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje