Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koncert ‘The Magic Tour’: Severina večeras spaja ljude u čitavoj regiji

Preuzmite sliku

Koncert ‘The Magic Tour’ u novogodišnjoj će noći biti prikazan u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Makedoniji

Iako se izreka ”muzika spaja ljude” veže uglavnom za neka bezbrižnija vremena, tokom kojih smo u muzici mogli uživati na velikim koncertnim spektaklima, okruženi s bezbroj sretnih ljudi, večeras ćemo biti svjedoci vremena u kojem nas ta ista muzika može povezivati u emociji i ljubavi i na daljinu. Može nas na trenutak odmaknuti od iscrpljenosti koju nam je donijela godina koju konačno napuštamo.  Kako smo bili ujedinjeni u solidarnost koju je cijela regija pokazala prema ljudima pogođenim strašnim potresom u Petrinji, Glini i Sisku, tako se i večeras možemo ujediniti u ispraćaju ove teške godine za cijelo čovječanstvo.

 • Naime, Severinina četvrta regionalna turneja ‘The Magic Tour’ završila je otprilike u ovo vrijeme prošle godine, s idejom o nastavku iste i početkom 2020. godine. Ipak, (ne)prilike koje su pogodile čitav svijet, a muzičku industriju ponajviše, to su onemogućile, a ova turneja ostala je zapamćena kao posljednji regionalni koncertni spektakl.

  Vrlo simbolično, upravo će ta višestruko nagrađivana turneja večeras biti prikazana širom regije, tačnije, snimak zagrebačkog koncerta, najemotivnijeg u Severininoj karijeri.

 • I dok će Bosna i Hercegovina (BHT1, 21:00h), Slovenija (POP TV, 21:45h) i Makedonija (KANAL 5, 22:30h) njome ispratiti Staru godinu, Hrvatska će sa Severinom ući u Novu godinu (HTV1, 00:25h). Paralelnim prisustvom na čak četiri regionalne TV stanice s nacionalnom koncesijom, Severina je jedini izvođač na ovim prostorima, kojem je to pošlo za rukom u novijoj historiji.

 • Gledatelji će tako moći uživati u ”bajci za cijelu porodicu i sve generacije”, jer će tokom koncerta biti izvedene i stare i nove Severinine pjesme, uz pratnju 15 vrhunskih muzičara i članova gudačkog orkestra. Na najsavremenijoj bini svjetskog standarda izmjenjivat će se magični trikovi, kao i uvježbane koreografije u izvedbi 16 najboljih regionalnih plesača i plesačica. Kostimi će se transformisati iz jednog u drugi, uz dosad neviđeni light na ovim prostorima te fantastičnu video produkciju. Sve to dodatno je začinilo ono najbitnije, što je isijavalo iz Severine, a to je čista emocija.

  Nekoliko dana nakon Nove godine, Severinin koncert iz 2009. godine ‘Tridesete uživo’ bit će prikazan i u Srbiji (RTS2). (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,