Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kome je spasila život, koju kultnu ulogu odbila: Pet neočekivanih detalja iz života poznate glumice

Preuzmite sliku

Spasila je život jednom kolegi, a zbog korseta u koji je očajnički želela da uđe slomila je rebro! I to nikako nije sve.

1. Bila je vjerena sa Lenny Kravitzom

U jednom od intervjua koje je dala nedavno, otkrila je da je 2007. godine ne samo bila u vezi, već i da je bila vjerena sa Lennyjem.

Povodom njenog novog projekta Big Little Lies, u kome igra sa Zoe Kravitz – kćerkom poznatog pevača, Nicole je vrlo opušteno progovorila o vezi sa Lennyjem i potvrdila govorkanja koja su tada kružila. “Ja i Zoe se znamo od ranije, jer sam ja bila vjerena za njenog oca. Sve je u porodici!”, kroz smijeh je zaključila glumica.

Nicole je u vezi sa Lennyjem bila nakon njenog razvoda sa Tomom Cruisom.

“Ni za jednu, ni za drugu vezu nisam bila spremna, nije to bilo to. Da, vjerila sam se, pa i udala, ali to sam ja, takva sam.”

2. Slomila je rebro da bi obukla korset koji ima obim 45 centimetara

I to nije jedina ekstremna stvar koju je uradila zarad uloge.

“Tokom snimanja Moulin Rougea, plesala sam na visokim štiklama do tri ujutru, a kada se snimanje konačno završilo krenuvši niz stepenice pala sam i povrijedila se. Na istom tom snimanju uvrtila sam sebi u glavu kako želim da uđem u korset kakav je nosila Vivien Leigh na snimanju Gone With the Wind. U pitanju je korset prečnika od svega 45 centimetara. Ušla sam u njega, a asistentica ga je pertlala. Na moje insistiranje: Čvršće, čvršće – došlo je do toga da sam slomila rebro!”

3. Jednom prilikom spasila je život Hugh Jackmanu

Na snimanju drame Australia iz 2008. godine, Nicole i Hugh imali su scenu u kojoj leže ispod zvijezda u vreći za spavanje. Hugh je već ležao kada se Nicole približila i spazila otrovnu škorpiju na glumčevoj nozi. Njena reakcija?

Rekla je kolegi da ne pomijera ni mišić, sagnula se, šeširom ugrabila životinjicu i pustila je nazad u prirodu, nakon čega je glumica dobila gromoglasan aplauz od čitave ekipe. Upitana od strane novinara zašto jednostavno nije ubila škorpiju, odgovorila je: “Nikada ne bih ubila životinju. Svako biće ima svoju svrhu. Ovome samo nije bilo mjesto na Hughovoj nozi.”

4. Odbila je ulogu u filmu Mr. and Mrd. Smith, ali je preporučila Brada Pitta

Zapravo, dogodilo se to da je Brad odbio isto ulogu nakon što je iz projekta izašla Kidmanova, koja je to učinila zbog pretrpanog rasporeda. Međutim, glumac se predomislio kada je čuo da je ulogu prihvatila Angelina Jolie.

Dakle, na neki način Nicole je zaslužna za poznanstvo jednog od najpoznatijih (bivših) parova na svijetu. Upravo je njih dvoje i uzela kao primjer kada su je pitali kako se osjećala tokom veze i razvoda sa Tomom Cruiseom, s obzirom da je situaciju otežavalo to jer je par bio u stalnom fokusu javnosti.

“Mislim da su Brad i Angelina jedino dvoje ljudi koji mogu razumjeti kakva je to vrsta veze, kada ste pod konstantnim budnim okom javnosti i stalnom pratnjom paparaca. Postoji ipak nešto posebno u svemu tome, upravo to što ste u istoj vrsti problema, to vas spaja na poseban način. Povezani ste na jednom drugačijem, dubljem i romantičnom nivou.”

5. Njenom mužu Keith Urbanu, trebalo je četiri mjeseca prije no što je skupio hrabrost da joj priđe

Prvi put su se upoznali na događaju 2005. “Kunem vam se, klizila je kroz prostoriju kao da lebdi. Ne znam kako joj je to uspjelo. Izgledala je kao da lebdi, kao da nije sa ovog svijeta.”

Kada su gostujući kod Ellen Degeneres taj dogođaj razmotrili zajedno, razotkriven je jedan interesantan detalj. “Nisam ti se svidjela na prvi pogled, nisi me primijetio tada uopšte, jer nisi uradio baš ništa konkretno, tek kada smo se ponovo sreli, četiri mjeseca kasnije”, rekla je Nicole.

Na šta joj je suprug spremno odgovrio: “Da, svidjela si mi se odmah, ali se nisam odmah prepustio. Nisam odmah skupio hrabrost da ti priđem.”

Vjenčali su se već godinu dana nakon upoznavanja i imaju dvije kćerke. S obzirom na prirodu posla kojim se oboje bave, sklopili su dogovor već na samom početku – neće se razdvajati jedno od drugog duže od dvije sedmice, bez obzira u kom dijelu svijeta i koliko daleko se jedno od drugog nalazili, šta god radili u tom momentu. Da bi ubrzo ovu vremensku odrednicu smanjili na period od jedne sedmice, a onda i na tri dana. Što može biti prilično komplikovano kada jedno od vas snima film, dok je drugo na turneji, a imate i djecu, ali oni ne krše ovo pravilo.

“Za mene je to ljubav na djelu”, izjavila je Kidmanova povodom ovog njihovog zanimljivog sporazuma. (elle.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,