Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koliko košta par sekundi u James Bond filmu?

Preuzmite sliku

Od Heineken do Belvedere, brendovi plaćaju pozamašne sume novca kako bi bili povezani sa najuglađenijim špijunom svijeta…

Svi znaju da internacionalni špijun, James Bond voli svoje martinije promućkane, ne promiješane. Ali Heineken želi da znate da on takođe povremeno uživa i u pivu, a voljni su da plate premium sumu, kako bi se ta informacija raširila, prenosi luxlife.rs.

Holandski pivari nisu jedini u ovoj priči. Kako saznajemo, brojni luksuzni brendovi bez mnogo razmišljanja daju milione kako bi bili dio novog ostvarenja u James Bond seriji, odnosno dvadeset petog filma u čitavoj franšizi. Francuski šampanjac, Maison Bollinger je prema navodima platio 12.8 miliona dolara, kako bi obnovili svoj ugovor, koji traje četrdeset godina, kako bi Bond upravo to piće pijuckao, kada ne ubija zlikovce, šarmira žene ili spašava svijet.

U međuvremenu, Heineken brend je platio oko 36 miliona dolara kako bi bili dio posljednjeg filma, Skyfall. Belvedere je platio pozamašnu sumu kako bi bio glavni sastojak Bond martinija, a čak su i prodavali 007 flaše ograničenog izdanja za tu priliku. Cifre tog ugovora nisu predstavljene javno, ali je predsjednik brenda, Caherles Gib, izjavio da je to bilo najveće globalno partnerstvo koje su oni ostvarili, ikada.

Drugi brendovi koji su imali sreće da postanu sinonim sa Bondovom uglađenošću i nonšalantnim stilom uključuju Omega i Aston Martin kompanije. Sve ukupno, čak oko 96.7 miliona dolara je plaćeno za sljedeći dio filmske franšize, koja je upravo potvrdila da će Daniel Craig ponovo biti u glavnoj ulozi.

Naravno, to nije novi fenomen. Od svojih najranijih filmova, Bond je privlačio čitav niz luksuznih brendova – od Brioni odijela, preko Tom Ford ansambala i Rolex i Omega satova.

Ove godine, Bond kreće zelenim putem, pa će u sljedećem filmu, slavni agent voziti električni Aston Martin model. Ukoliko vi želite da pomognete očuvanju prirodne sredine, ovaj Aston će vas koštati 250.000 dolara.

Da li zbog svega ovoga Džejmsa Bonda možemo nazvati originalnim influenserom? (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,