Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Koliko je bogatstvo Joaquin Phoenixa nakon Jokera?

Joaquin Phoenixa prešao je put od dječijeg TV glumca do holivudske zvijezde uz pomoć filmova poput Gladijatora. Posljednji film u kojem Phoenix glumi, Joker, dobio je više nominacija za Zlatni globus, što se svakako odrazilo i na njegovo bogatstvo

Phoenix je prilično otvoreno govorio o svom detinjstvu, pa čak i o odnosu sa kolegom Rooney Marom , ali manje se toga zna o njegovom finansijskom stanju. Evo šta znamo o tome.

Za početak, sajt Celebrity Net Worth procjenjuje njegovo bogatstvo na 35 miliona dolara.

Posljednjih nekoliko godina glumio je u filmovima poput “Ona i Urođene mane”, piše sajt Men’s Health.

Njegova zarada varirala je tokom cijele karijere. Gladijator je, svakako, film od kojeg je najviše zaradio. Međutim, nije poznato koliko je novca dobio za tu ulogu.

Takođe nije poznato ni koliko je Phoenix plaćen za ulogu u Jokeru, ali objavljeno je da je prihvatio nižu platu u zamjenu za procenat od zarade filma. Prema nekim proračunima, ukoliko dobije makar 5 odsto od zarade filma, to bi značilo 25 miliona dolara.

Film Joker je na blagajnama širom svijeta zaradio preko milijardu dolara, a trenutno je prvi na listi filmova sa “R” oznakom po zaradi.

Phoenix je podržao mnoge organizacije poput Amnesty International ili Mirovnog saveza. Takođe je u upravnom odboru fonda Lunchbooks, neprofitne organizacije koja svakodnevno obezbjeđuje obroke učenicima u Sovjetu u Južnoj Africi.

On je i vegan, kao i borac za prava životinja. Pojavljivao se u oglasima organizacije PETA, a bio je narator i u dokumentarnom filmu iz 2005. koji se bavio time kako ljudi ekonomski zavise od životinja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,