Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koje su događaje u 2021. godini Simpsoni predvidjeli

Preuzmite sliku

Vjerni gledaoci animirane serije “The Simpsons” su uvjereni da će se sve što bude prikazano uskoro dogoditi i u stvarnom životu. Ovo je spisak događaja u 2021. godini koje su Simpsoni navodno predvidjeli.

Do sada su emitovane 32 sezone, a mnogi smatraju kako su kreatori serije unaprijed “upozorili” ljude o važnim događajima: od 11. septembra do pandemije koronavirusa. Naravno, ni ova godina nije bila izuzetak. Pogledajte šta se sve obistinilo.

Svemirski let britanskog milijardera Richarda Bransona

Obožavatelji su primijetili da je 2014. godine u epizodi “The War of Art” prikazan Branson koji s osmijehom na licu lebdi u svojoj letjelici. I zaista, Branson je 11. jula ove godine letio u svemir.

“Kako Simpsoni mogu predvidjeti doslovno sve?”, upitao je jedan korisnik Twittera i objavio fotografije Bransona koje su gotovo identične.

 • Senator Teksasa Ted Cruise otišao na godišnji odmor u Meksiko usred haosa koji je vladao u državi.

  U epizodi “Marge In Chains”, koja se emitovala davne 1993. godine, gradonačelnik Springfielda Joe Quimby održao je konferenciju na kojoj je upozorio građane na opasnost pandemije koja hara gradom. Međutim, konferencija je prekinuta nakon što se otkrije da Quimby zapravo stoji na karipskoj plaži.

  Korisnici društvenih mreža su ubrzo uporedili ovu epizodu s godišnjim odmorom Teda Cruisea. On je u februaru s porodicom otišao u Cancun, dok su stanovnici Teksasa zbog snježne oluje ostali bez struje. Uslijed katastrofalnih vremenskih prilika je poginulo 210 osoba.

 • Prva potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država

  U epizodi “Bart to the Future” iz 2000. godine Lisa Simpson je postala prva predsjednica Sjedinjenih Američkih Država. Podsjećamo, Kamala Harris je januaru postala potpredsjednica SAD-a. Iako politička pozicija nije ista, njih dvije su bile gotovo identično obučene i nosile su isti nakit.

 • Napad na Capitol Hill

  U januaru je gomila Trumpovih pristalica organizovala napad na Capitol Hill uoči potvrđivanja pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

 • U epizodi “The Day the Violence Died” iz 1996. vidi se kako političar drži amandman na Ustav koji dozvoljava policajcima da tuku “liberalne nakaze”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje